Atelier bandă desenată cu Mihai Ionuț Grăjdeanu

Atelier bandă desenată cu Mihai Ionuț Grăjdeanu Animest.17

Atelier bandă desenată cu Mihai Ionuț Grăjdeanu

Animest.17

Ora: 13:00- 15:00, Durata: 2h

Locația: Refugiu Urban, Palatul Universul

Participanți: 13 copii de 6-12 ani

Vă așteptăm să descoperiți universul benzilor desenate! 

Pe parcursul atelierelor de Benzi Desenate, organizate în parteneriat cu Editura Arthur, autorul și profesorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu îi invită pe copii să descopere tainele realizării unei benzi desenate (BD): de la pașii necesari pentru a crea o fâșie sau o pagină BD, până la realizarea propriei reviste sau cărți. 

Copiii vor pătrunde în universul benzii desenate universale, dar și al celei românești și vor descoperi diferite stiluri și genuri de publicații BD. Sub îndrumarea profesorului și inspirați de tema festivalului Animest, copiii vor inventa personaje și își vor imagina povești originale care vor prinde viață în cadrele desenate.

       

Toate paginile BD realizate la ateliere vor fi strânse într-o carte de benzi desenate, iar în urma festivalului fiecare participant va primi un exemplar!

Prețul biletului include un bilet la proiecția filmului ” Micul Nicolas” ce va avea loc pe data de 15 oct. la Cinemateca Eforie și o carte cadou din partea Editurii Arthur.


Atelierul este organizat cu sprijinul Groupama Asigurări.

Ce învaţă concret copiii în cadrul workshopului?

 • noțiuni de bază despre banda desenată;
 • cum să spună povești prin imagini;
 • să își dezvolte gândirea vizuală;
 • să colaboreze cu alţi copii;
 • La final, se va tipări o mini revistă de benzi desenate Animest 2021, care va include paginile participanților.Structura atelierului:

 • Facem cunoștință cu profesorul și cu colegii de grupă; 
 • Vorbim, pe scurt, despre banda desenată: origini, istorie, curiozități;
 • Vedem exemple de diferite tipuri de benzi desenate;
 • Învățăm noțiuni de bază și concepte-cheie;
 • Ne imaginăm o poveste pe o temă dată;
 • Transpunem povestea pe hârtie! :)Despre Mihai Grăjdeanu:
Mihai Ionuț Grăjdeanu este autor prolific de bandă desenată și romane grafice, implicat în multiple proiecte editoriale (Comics Didactic, Legendele Dacilor, B.D. Historia - benzi desenate istorice) și în organizarea de expoziții și saloane de bandă desenată în toată țara (Salonul BD, Povești din București în benzi desenate, Salonul BD Brașov 2018, Salonul BD Jocmania Râșnov).  În 2016 a reprezentat România la Festivalul Internațional de Benzi Desenate din Bruxelles, Belgia, iar în 2017 a reprezentat România la Salonul de Benzi Desenate din Veles, Macedonia, unde a primit Premiul organizatorilor. Susține ateliere de benzi desenate în cadrul festivalurilor, în școli, muzee și teatre din întreaga țară, deopotrivă cu participări la expoziții de bandă desenată internaționale.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe