ShortsUp Musicology

ShortsUp Musicology

ShortsUp Musicology

Muzica întâlnește filmul, pe 27 și 28 februarie, la ShortsUP Musicology. Orchestra simfonică aduce la viață filmul de scurtmetraj pe scena Sălii Radio.

Accesul se face de la ora 19.30, iar evenimentul începe la ora 20.00.

Biletele și abonamentele sunt disponibile prin eventbook.ro și la librăriile Anthony Frost, Kyralina și Hecate la următoarele categorii de preț:

- Early Bird: 30 lei/ seară (până pe 15 februarie)
- Pre-sale: 35 lei/ seară (până pe 26 februarie)
- La fața locului: 45 lei/ seară
- Abonament - sâmbătă și duminică: 60 lei

----

E peste tot: în săli de spectacole, în aer, pe stradă, în mașini, la cinema. Pentru că ritmul e esența lucrurilor vii, prima ediție din 2016 a festivalului de film scurt ShortsUP e dedicată legăturii dintre muzică și film. Sâmbătă și duminică, pe 27 și 28 februarie, începând de la ora 20.00,  Sala Radio din centrul capitalei va găzdui, în două seri consecutive, evenimentul ShortsUP Musicology, un dialog dinamic între cinema și muzică. Orchestra Symphactory condusă de dirijorul Daniel Jinga va crea, live, coloana sonoră a unei colecții de scurtmetraje românești timpurii, aduse pe ecran cu sprijinul Arhivei Naționale de Film. Printre scurtmetrajele ce vor prinde ritm sub bagheta dirijorului se numără Haplea (r. Marin Iordan, 1927), cel mai vechi film de animație românesc păstrat în Arhiva Națională de Film, dar și București, orașul contrastelor (r. Kurt Wesse, Paul Călinescu, 1936), un documentar despre viața socială a capitalei interbelice.

A doua parte a programului ShortsUP Musicology este un tribut adus filmului musical contemporan și o serie de scurtmetraje în care ritmul și mișcarea au cel mai important rol. Contabil responsabil, îngropat în dosare și termene limită, John duce o viață similară unei bombe cu ceas, până când are o revelație majoră. Muzică, dans și vibrații inspirate de Brodway se reunesc în Sub presiune (r. Kai Kuei-Chieh Hsu, SUA, 2015), un musical modern despre alegeri cu dublu tăiș. Din aceeași secțiune fac parte și Insecte mici: o poveste muzicală de iubire (r. Matthew Kowalchuk, Canda, 2014) sau Emo (r. Neil Triffett, Australia, 2014), comedie muzicală premiată la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

Ediția ShortsUP din februarie aduce, la pachet, freamătul din sălile muzicale de spectacol și emoția din sălile de cinema. Musicology, aflat la a 2-a ediție, e un program multi-artistic care inaugurează o colaborare de durată între cineaști și muzicieni, într-o experiență menită să reînvie filme din arhiva românească dar și musical-uri recente necunoscute de publicul autohton.

Programul de film și muzică este diferit în cele două zile de spectacol, iar publicul poate opta între bilete cu acces de o seară sau abonamente cu acces la întreaga experiență Musicology, sâmbătă și duminică. Biletele pot fi achiziționate în avans, prin Eventbook, începând de la 30 de lei/ seară sau la fața locului, la prețul de 45 de lei/ seară. Abonamentele costă 55 lei în avans sau 60 lei la fața locului. Prețul biletului include momente muzicale aduse la viață de orchestra Symphactory dirijată de Daniel Jinga și un program de scurtmetraje muzicale curatoriat de Alexandra Safriuc, selecționer de film ShortsUP.

Evenimentul are loc la Sala Radio, cea mai mare sală simfonică de concerte din România. Un spațiu emblematic în cultura muzicii bucureștene va fi investit cu o nouă semnificație, pe 27 și 28 februarie. Mai multe detalii pe www.shortsup.ro.
ShortsUP Musicology este realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Arhivei Naționale de Film.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe