Mark Guiliana Jazz Quartet la Jazz Nouveau

Mark Guiliana Jazz Quartet la Jazz Nouveau

Mark Guiliana Jazz Quartet la Jazz Nouveau

Mark Guiliana Jazz Quartet va concerta în premieră în Romania pe 15 octombrie la Jazz Nouveau, în Control Club.

Oricât te-ai strădui, nu poți evita superlativele când vorbești de bateristul, compozitorul și producătorul american Mark Guiliana.

Considerat deja unul dintre cei mai influenți artiști, aflat în avangarda jazz-ului contemporan, Guiliana a fost desemnat în 2017 Best Jazz Drummer de către cunoscuta publicație Modern Drummer.

Îmbinarea virtuozității imbatabile cu beat-urile electronice și explorarea constantă a noi teritorii muzicale l-au așezat, pe bună dreptate, în galeria instrumentiștilor de top.

O confirmare semnificativă în acest sens este prezența sa ca tobar și percuționist pe ultimul disc al lui David Bowie, Blackstar, câștigător a două premii Grammy, o experiență care i-a schimbat viața, după cum mărturisește chiar Guiliana.

Un alt proiect care l-a purtat pe cele mai importante scene din lume a fost Mehliana, fantezistul Duo cu pianistul Brad Mehldau.

Alți importanți artiști cu care a colaborat sunt chitaristulJohn Scofield, Matt Cameron, bateristul Pearl Jam/Soundgarden, basistul Avishai Cohen, Dhafer Youssef, Tigran Hamasyan, Meshell Ndegeocello sau Gretchen Parlato, cu care este și căsătorit. 

Peste 30 de înregistrări poartă amprenta sa inconfundabilă, iar pe cel mai recent disc, Jersey, editat în 2017, Mark Guiliana îi are alături pe Chris Morissey-bas, Jason Rigby-saxofon, Fabian Almazan-pian.

Dacă până acum cele mai multe materiale erau puternic inspirate de sound-ul și beat-urile electronice, cvartetul răspunde cu noul disc unei provocări lansate de Mark, și anume prezentarea compozițiilor într-un peisaj sonor acustic. 

Câtă creativitate, câtă libertate ai, și cât de mult poți experimenta în acest mediu muzical tradițional? 

Aflăm pe 15 octombrie, ora 20’00,când grupul american Mark Guiliana Jazz Quartet va concerta în premieră la Jazz Nouveau, în Control Club.

Accesul publicului se face de la ora 19’30.

Biletele costă 50 de lei și se pot cumpăra online pe www.eventbook.ro

Video

https://www.youtube.com/watch?v=E0Ssm03Kwdc

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe