fbpixel
Skip to main content

Arild Andersen Trio la Jazz Nouveau

Arild Andersen Trio la Jazz Nouveau

Arild Andersen Trio concertează pe 22 octombrie la Jazz Nouveau în Control Club.

Figură emblematică pe scena jazz-ului european, Arild Andersen este probabil cel mai cunoscut basist norvegian.

A debutat ca basist în grupul Jan Garbarek Quartet în 1967, împreună cu Terje Rypdal și Jon Christensen. Muzician prolific, apare ca instrumentist pe 60 de discuri, având colaborări cu Bill Frisell, Sonny Rollins, Chick Corea, David Darling, Andy Sheppard, Ketil Bjornstad, Bobo Stenson, Don Cherry sau Masqualero.

Format în 2007, Trio-ul lui Arild Andersen îi include pe saxofonistul scoțian Tommy Smith și pe bateristul italian Paolo Vinaccia.

Tommy Smith este considerat unul dintre cei mai străluciți saxofoniști ce au debutat la mijlocul anilor 80. La recomandarea lui Chick Corea se alătură grupului vibrafonistului Gary Burton, dar cântă și cu Jack DeJohnette, Kurt Elling sau Lars Danielsson.

Paolo Vinaccia a contribuit la nu mai puțin de 100 de discuri de-a lungul carierei sale, printre colaborările sale sonore numărându-se cele cu Terje Rypdal, David Darling sau Palle Mikkelborg.

Trio-ul concertează constant în Europa, dar nu au ocolit nici SUA, Coreea de Sud, Egipt, America de Sud sau Japonia, cucerindu-și publicul prin emoție, precizie și imaginație. 

Pe 22 octombrie, ora 20’00 Arild Andersen Trio concertează în Control Club la Jazz Nouveau.

Accesul publicului se face de la ora 19’30.

Biletele costă 50 de lei și se pot cumpăra online pe www.eventbook.ro

Video

https://www.youtube.com/watch?v=d-2zMsrTqcA

Detalii pe paginile de Facebook Control Club și Jazz Nouveau.

Jazz Nouveaueste o serie de concerte organizate de Control Club în colaborare cu Twin Arts, care își propune să aducă în atenția publicului bucureștean artiști locali și internaționali aflați din punct de vedere stilistic la confluența dintre jazz și alte genuri muzicale.

we also recommend

09.12.2021
Stema

Lansare de album
Club Control, Bucuresti