fbpixel

Concert Sian Brie Trio

Concert Sian Brie Trio

Concert Sian Brie Trio

🎵 Trio înființat la inițiativa chitaristului Sian Brie (RO) alături de Aram Shelton – saxofon (SUA/RO) și Anthony Gutierrez – percuție (VE/RO).
Compozițiile și maniera de interpretare se află la granița dintre jazz, muzica cultă și improvizație liberă.

🎸 Sian Brie – chitară
După ce studiază la Conservatorul din București, unde este inițiat în jazz și free jazz de pianistul Mircea Tiberian, Sian Brie se mută la Berlin. Aici are ocazia să cunoască și să colaboreze cu importanți muzicieni de pe scena berlineză, cum ar fi Christian Lillinger, Horst Nonnenmacher sau Manuel Miethe. După un an la Berlin, Sian Brie pleacă la Londra, unde îl cunoaște pe trompetistul polonez Dawid Frydryk. Cei doi descoperă că bariera lingvistică poate fi depășită prin vocabularul comun al experienței de expat venit din fostul bloc comunist. Muzicienii întâmpină atât discriminare negativă, cât și pozitivă și în final conștientizează faptul că au ajuns să aibă un comportament în perfectă conformitate cu eticheta care le-a fost pusă, de aici luând naștere atitudinea exprimată prin fraza “to live up to your discrimination standards”. Sian Brie și Dawid Frydryk formează un trio de muzică improvizată alături de Guillaume Viltard. Totodată, Sian Brie este fondator al grupului de avangardă UMAMI, care îi include pe John Edwards, Mark
Sanders și Dawid Frydryk, și este membru al formației de muzică experimentală din București, And then This!. Printre alți muzicieni cu care colaborează se numără Mircea Tiberian, Maurice de Martin, Michael Griener, Mihai Iordache etc.

🎷 Aram Shelton – saxofon alto
Pe lângă saxofon, Aram Shelton cântă și la clarinet și electronice live, fiind un muzician de jazz și compozitor de origine americană.
Având un sunet distinct și bogat în armonice, acesta dezvoltă idei muzicale într-o manieră dinamică prin construcții melodice și ritmice clare, schimbări de tonalitate și timbralitate complexă. În vocabularul său foloseșe o paletă largă de tehnici extinse cum ar fi multifonicele, respirația circulară și explorarea instrumentului în afara ambitusului său. Shelton este un membru al comunității artistice din San Francisco Bay Area, Chicago, Copenhaga și Budapesta. Muzica lui apare pe mai mult de 20 de albume la casele de discuri Clean Feed, Delmark, Not Two, Astral Spirits și casa sa de discuri, Singlespeed Music. A colaborat cu artiști precum: Larry Ochs, Henry Kaiser, Fred Frith, Mark Dresser, Kjell Nordeson, Fred Lonberg-Holm, Tim Daisy, Theresa Wong, Kyle Bruckmann, Weasel Walter, Mary Halvorson, Damon Smith, Ken Vandermark, William Winant and James Fei. În Europa a concertat alături de: Axel Dörner, Håkon Berre, Grencsó István, Miklos Szilveszter, Adam Pultz Melbye, Carl Ludwig Hübsch, Martin Blume, Jasper Stadhouders, Magda Mayas and Tony Buck. www.aramshelton.com

🥁 Anthony Ebenecer Gutierrez Cesar – percuție
Este un muzician venezuelean stabilit de câțiva ani în România. Începe studiul muzicii la vârsta de 5 ani, dezvoltându-se încă de pe atunci ca multi-instrumentist. Pe lângă percuție, prima sa pasiune, a studiat și pian, chitară și canto. În același timp lucrează și ca profesor și dirijor de big band de jazz.
Se formează academic în Sistemul Național de Orchestre din Venezuela, având oportunitatea să fie percuționistul Big Band-ului de Jazz Simon Bolivar. Pe parcursul carierei sale a avut șansa să activeze pe scena internațională din America de Sud, America de Nord, Asia, urcând pe scene ale multor festivaluri, colaborând și participând la sesiuni de înregistrări cu numeroși artiști. Printre cele mai importante festivaluri și proiecte se numără Dizzy's Club Coca-Cola – New York JAZZ AT LINCOLN CENTER, City Dade College - Kendall Campus, Miami – Florida, Spectrum Theater - Washington D.C. West, BLUE NOTE Amsterdam, Shanghai-China la JZ Academy Jazz Club unde a câștigat locul întâi în ediția din 2020 a concursului internațional desfășurat acolo.

⏳️ Duratā: 1h
📍 Recul - Splaiul Unirii 160
🗓 Joi, 14 decembrie
⏰ 20:00
🎟 Preț bilet 40 lei. Recomandăm achiziționarea biletelor online de pe eventbook.ro (link în curând), însă pot fi achiziționate și de la fața locului, în ziua spectacolului, cu rezervare în prealabil la 0721.193.369

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe