fbpixel
Skip to main content

Concert La Chica : pian, voce

Concert La Chica : pian, voce

Concert La Chica : pian, voce

Hybrid Arty Pop : https://www.lachica-belleville.com/

La Chica continuă seria concertelor de la Institutul francez, destinate să prezinte diversitatea artistică europeană și creativitatea artiștilor emergenți.

Cu tată francez și mama venezueliană, artista a crescut între Franța și Venezuela. A studiat pianul la Conservator și a acompaniat mari artsti.  

André Manoukian a descris-o cel mai bine : « Există ceva sacru în vocea ei. Incantațiile ei ne eliberează de gravitație, corpul ei se ondulează, antrenind prin mimetism și corpurile noastre.  Un dans al sunetelor, al cuvintelor, al strigătelor, al idiomurilor și al degetelor. De pe clapele pianului, ca un șaman, ne pilotează și ne dirijează tranșa. Trebuie să o vezi pregătindu-se, înainte de a scoate un sunet :  cu spatele drept, umerii depărtați, capul în sus, bărbia înfiptă în piept, ochii pe jumătate închiși și, deodată, se emite vibrația : senină, magică, liniștitoare.

Rînd pe rînd în rol de femeie războinică sau poetesă, vocea ei învăluie, vrăjește, mângâie, reunește forțe uneori contradictorii într-o poveste dinamică.

Hip-hop, afro-caraibe, doo-wap, Debussy, ea a integrat toate acestea în vocea și tehnica de pian, adăugînd și jocul unui sampler. Ea cântă în secvențe și sonorități care par împrumutate de la Horowitz pe un ritm de cumbia.

La Chica, singură, cu vocea și pianul ei, e o experiență...»   

Noul sau album, La Loba, lansat in februarie 2021, este un opus intim, sincer, impregnat de magie și de ritual.  

În contextul actual cînd totul este aseptizat, cînd ponderea rețelelor sociale cere o perfecțiune iluzorie, artistei i se pare esential să transmită emoțiile într-o manieră liberă și autentică.

“La Chica is the next otherworldly pop star, ready to take flight, broomstick and all.” (The Guardian) 

HOME | la-chica (lachica-belleville.com)