CONCERT HATTLER

CONCERT HATTLER

CONCERT HATTLER

HATTLER, câștigător al premiului Echo Jazz Award, echivalentul german al unui Grammy, reunește patru figuri de frunte ale scenei germane de jazz-meets-electronica: Hellmut Hattler (chitară bass), Fola Dada (voce), Torsten de Winkel (chitară/sitar electric), Oli Rubow (tobe/electronica). Imaginile improvizate ale lui Pete Delgado și procesarea electronică a sunetului de către Daniel Staemmler sunt parte integrantă a performanței multimedia HATTLER.

Excepțional chitarist bass, compozitor, producător, HELLMUT HATTLER este o legendă vie, cu o identitate artistică inconfundabilă și cu o abilitate rară de a se reinventa perpetuu. Apreciat la nivel internațional ca unul dintre cei mai importanți chitariști bass germani, cu un sunet distinct și o tehnică unică personală, Hellmut Hattler reușește să impresioneze lumea muzicii, reinventându-se deceniu după deceniu fără să-și piardă vreodată semnătura artistică extrem de recunoscută.

Prezent pe scenă încă din anii 70, Kraan, legendara sa trupă de art rock, care a vândut sute de mii de discuri, este considerată una dintre cele mai influente trupe germane. În anii 80, Hellmut Hattler apare pe scenele mari din întreaga lume și în înregistrări în diverse formule alături de Billy Cobham, Alphonse Mouzon, Brian Auger și multe alte staruri. Tina Turner se numără printre cei cu care a colaborat pentru abilitățile sale de compozitor și producător, iar în anii 90, cu TAB TWO, duo-ul de succes internațional acid-hip-jungle-jazz, a câștigat premiul German Jazz Award, 7 dintre cele 9 albume obținând premii importante. Creativitatea sa neîngrădită înflorește pe scenă din nou, în anii 2000 cu trupa omonimă Hattler, muzica lor făcând piruete fermecătoare în jurul soul, funk, world music ("Delhi News"), dub, pop, jazz rock și electronica.

FOLA DADA, laureata German Jazz Prize 2022, ca cea mai bună vocalistă germană, este vocea magică a trupei Hattler. Cântăreața de origine germano-nigeriană încântă publicul de mulți ani cu vocea ei fascinantă și carisma puternică, caracteristica specială fiind diversitatea stilistică și spectrul ei muzical larg. Muzician de jazz, profesoară de canto și lector la mai multe colegii de muzică din Germania, Fola Dada este și director al propriei școli de canto Stimmwerk din Stuttgart.

TORSTEN de WINKEL este un muzician remarcabil, cunoscut drept chitarist electric și acustic, dar cântă și înregistrează și pe sitar electric, clape și percuție, activ în în genurile jazz, world music, fusion și muzică electronică. Torsten de Winkel a absolvit Berklee College of Music din Boston cu cea mai înaltă distincție, Summa cum laude, iar când s-a mutat în SUA a început studiile și în domeniul filosofiei și psihologiei. A colaborat în diverse formule cu un spectru neobișnuit de larg de artiști celebri, Pat Metheny, Ravi Coltrane, Billy Cobham, Aziza Mustafa Zadeh, Whitney HoustonJoachim Kühn, Bill Evans, etc.

Torsten de Winkel este unul dintre importanții activiști de mediu, fiind unul dintre inițiatorii și directorul artistic al Festivalului și Inițiativei Bimbache openART din rezervația mondială a biosferei El Hierro (Spania) UNESCO, proiect bazat pe o rețea interdisciplinară globală de artiști și gânditori, în vederea creării unei platforme care urmărește să reducă diviziunile tradiționale, atât la nivel muzical, cât și uman, într-o lume globalizată.

OLI RUBOW, "E-Drummer of the Year 2020", în urma votului cititorilor revistei DigitalDrummer, este un baterist foarte special și unul dintre cei mai importanți din Germania. Varietatea ideilor și a utilizării creative a tobelor, bețelor, tehnicilor de cântat și a dispozitivelor electronice este remarcabilă. Pe lângă mulți ani de colaborare cu DePhazz și legendarul Hellmut Hattler, Oli Rubow a mai colaborat cu Jazzanova, Freundeskreis, Nils Wülker, Fantastic Four, Cro, acordând o mare importanță și proiectelor sale personale, Netzer, Luminos W cu Peter Wölpl, The Temporary Electronic Salon.

Oli Rubow este autor al unor diverse manuale de specialitate "E-Beats am Drumset", "Das Modernetrommelquartett", "Echodrums" și conduce de 15 ani seria de ateliere "Vom Quotation to I" e-beats.net.

________________________________
INFORMAȚII UTILE
- Evenimentul va începe la ora 19:00 și va avea loc în Sala Mare a Teatrului Luceafărul-Iași;
- Accesul în sală se va face în intervalul orar 18:30 - 19:00;

- Prețul biletelor este de 40 lei și se pot achiziționa și de la intrare în seara evenimentului.
________________________________
Evenimentul este produs de Centrul Cultural German Iași / Deutsches Kulturzentrum Iasi și FaPt - Fabrica de Artă și Producție Teatrală, în parteneriat cu Goethe-Institut București, cu sprijinul Jazzverband Baden-Württemberg. 

Concertul extraordinar HATTLER este organizat în cadrul celei de-a VII-a ediții a Proiectului “UnderAct - Program de rezidențe și mobilitate artistică”, susținut de Primăria Municipiului Iași prin Programul Anual de Finanțare Nerambursabilă destinat proiectelor culturale propuse de organizațiile nonguvernamentale din Municipiul Iași și în cadrul proiectelor Kontakt și Iași Jazz Nights.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe