fbpixel
Skip to main content
program image

Program Visuali Italiene - Noua Cinematografie Italiană în România

Visuali italiane încearcă să ofere publicului din România, la București, Cluj și Timișoara, o perspectivă cât mai completă asupra tendințelor din cinematografia italiană, cu convingerea că filmele italiene au multe de oferit și că acest festival oferă o ocazie importantă de a le descoperi și de a le aprecia.

Cinematografia italiană are o istorie lungă și prestigioasă, cu capodopere care au cucerit publicul din întreaga lume. Dar și cinematografia italiană contemporană este tot atât de vivace și de interesantă, cu o nouă generație de regizori, actori și producători care duc mai departe tradiția filmului italian, dar în același timp experimentează noi forme și limbaje. Într-o confruntare continuă între pasiunea pentru realitate și transcendență, între luciditatea perspectivei și caracterul vizionar, filmul italian vorbește despre marginalitate, despre adolescență, despre diversitate, dar și despre istorie și putere.

Ediția de anul acesta cuprinde o proiecție în avanpremieră (Cei opt munți), opt filme recente (Încet-încet, Noaptea fantomă, Atlantida, Spărgătorul de oase, Vera, Pentru Chiara, Eu și Spotty, Umbra Zilei), un eveniment special (serialul de televiziune Exterior, noapte de Marco Bellocchio) și două filme clasice restaurate.

Eveniment organizat de Institutul Italian de Cultură, Ambasada Italiei la București și ICE  România, în parteneriat cu Cinema Muzeul Țăranului Român.

events