program image

Program NOUA CINEMATOGRAFIE ITALIANĂ ÎN ROMÂNIA

Ambasada Italiei, Institutul Italian de Cultură din București, Agenția ICE, cu susținerea Cinecittà/Filmitalia, organizează în perioada 9 - 13 martie festivalul “Noua Cinematografie Italiană în România”, o întâlnire cu cele mai bune producții ale cinematografiei italiene din ultimii trei ani.

La inițiativă participă regizorul și criticul de film Mario Sesti, coordonatorul întâlnirilor și al evenimentelor speciale, jurnalista Angela Prudenzi și actrița Kristina Cepraga, consultant și amfitrioana festivalului. Invitatul de onoare al manifestării va fi regizorul Daniele Luchetti, care va participa la gala de închidere din 13 martie.

Filmele selectate au participat la prestigioase festivaluri internaționale de artă cinematografică și prezintă câteva trăsături ale frumuseții și farmecului Italiei de astăzi. Proiecțiile vor fi cu intrare gratuită și vor avea loc la Cinema Muzeul Țăranului, partener al evenimentului: “America Latină”, “În afara timpului”, “Prădătorii”, “Surorile Macaluso”, “Marx poate să aștepte”, “Momente de fericire neînsemnată”, “Ascuns”, “Noduri”. Festivalul se va deschide cu un omagiu adus actriței Monica Vitti, la scurt timp de la dispariția acesteia, și cu proiecția filmului “Super-martora”.

“Noua Cinematografie Italiană în România” se bucură de susținerea UNATC, care va găzdui trei evenimente organizate în cadrul festivalului: prezentarea și dezbaterea documentarului lui Mario Sesti “Bernardo Bertolucci: No End Traveling”; o masă rotundă despre sistemele audiovizuale din Italia și România cu operatori din ambele țări; un dialog între Daniele Luchetti, Mario Sesti și jurnalista Angela Prudenzi despre legătura dintre cinematografie și literatură în Italia.

Festivalul se desfășoară sub patronajul Sindicatului Național al Jurnaliștilor de Film Italieni și al Sindicatului Criticilor de Film Italieni.

Organizatori: Ambasada Italiei în RomâniaInstitutul Italian de Cultură din BucureștiAgenzia ICE BucarestCinecittà
Sub patronajul: Sindacato Nazionale Giornalisti CinematograficiSindacato Nazionale Critici Cinematografici
Parteneri: Muzeul Național al Țăranului RomânCinema Muzeul ȚăranuluiMyMoviesUNATC "I. L. Caragiale"CărtureștiEventbook
Parteneri media: Radio GuerrillaAgerpresCinefan.roFilme-Cărți.roIglooObservator CulturalOrizonturi Culturale Italo-RomâneRadio România ActualitățiRadio România București FM, Radio România CulturalRadio România InternaționalAsociația Italienilor din România - RO.AS.IT.Suplimentul de CulturăZile și Nopți

events