fbpixel
Skip to main content

Pentru că este un an al schimbărilor și al noilor experiențe, HipTrip devine Itinerama - primul festival de film din Europa centrală și de sud-est dedicat filmelor a căror acțiune este centrată în jurul unor repere precum „călătorie”, „explorare”, „cunoaștere de sine” și „depășirea limitelor”.

Procesul de rebranding marchează și maturizarea proiectului HipTrip Travel Film Festival, inițiat în 2014 de o mică echipă de iubitori de film și pasionați de călătorii.

Cu o echipă artistică nouă, Itinerama Travel Film Festival, are în vedere conturarea unui program care să acopere toate tipurile de producții cinematografice – scurtmetraje, mediumetraje, lungmetraje de ficțiune, documentare de lung și scurt metraj și animații.

Echipa artistică se va concentra pe titluri premiate internațional la festivaluri precum Cannes, Berlin, Locarno, San Sebastian sau Sundance, dar fără a ignora și alte festivaluri cunoscute pentru promovarea filmelor de artă precum cele din San Francisco, Melbourne, Sydney, Mar del Plata sau Sao Paolo.

Itinerama Travel Film Festival, își ia angajamentul să prezinte pentru prima dată în România proiecții ale unor filme de autor de înaltă calitate cinematografică și cu un palmares festivalier notabil.

Itinerama Travel Film Festival, în particular prin selecția de filme propusă și în general prin tot ansamblul său, valorizează călătoria ca experiență de învățare, indiferent că este vorba de cunoașterea unor noi culturi, descoperirea unor destinații noi, redescoperirea de sine prin călătorie, depășirea propriilor limite și conștientizarea unor probleme de importanță globală.

Today, 1 October
Krabi, 2562

ITINERAMA

18:00 - Today, 1 October

Cinema Union, Bucuresti

thailandeză, engleză română

20 lei
Tomorrow, 2 October
My Mexican Bretzel

ITINERAMA

20:30 - Tomorrow, 2 October

Cinema Union, Bucuresti

- română

20 lei
Saturday, 3 October
Summer Survivors // Išgyventi vasarą

ITINERAMA

20:30 - Saturday, 3 October

Cinema Union, Bucuresti

lituaniană română

20 lei
Sunday, 4 October
Setting the Bar: A Craft Chocolate Origin Story

ITINERAMA

20:30 - Sunday, 4 October

Cinema Union, Bucuresti

engleză, spaniolă română

20 lei