fbpixel
Skip to main content

Film O’Clock International Festival

27 februarie - 3 martie | Cinema Muzeul Țăranului

De la Marea Baltică până în cel mai sudic punct al Africii, Film O’Clock folosește meridianul și fusul orar pentru a aduce împreună spectatorii din diferite orașe, țări și continente. Datorită proiecțiilor simultane de film, urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri cu invitați speciali, publicul are șansa de a experimenta un festival de film de la sute de kilometri distanță.

Anul acesta, la prima ediție a Festivalului, proiecțiile vor avea loc online - pe platforma Festival Scope - programul putând fi accesat de publicul din Lituania, România, Grecia, Egipt și Africa de Sud, dar și fizic la Cinema Muzeul Țăranului din București, specificul acestui festival fiind programarea filmelor la ore exacte. Sesiunile de întrebări și răspunsuri cu invitați speciali vor fi transmise online pe pagina de Facebook a Festivalului.
Curatoriată de o echipă de programatori, selecția festivalului se concentrează pe descoperirea vocilor noi și îndrăznețe, și pe valorificarea tendințelor cinematografice specifice fiecărei țări din proiect. 

Festivalul Internațional Film O’Clock este un eveniment inițiat de Mirona Radu, profesionist în industria filmului cu o experiență de 10 ani în producție și distribuție de film, precum și în festivaluri internaționale, organizat de Creatrix Fama și Culture Reality. 

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.)

Parteneri: Festival ScopeMUBIXR Journeys, Muzeul Național al Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului, Lithuanian Film CentreGreek Film CentreLithuanian Short Film Agency, Skalvija Cinema, Romuva Cinema, Stranger Film, CătălinaRadu, AIVI, Filmex Film, MK2,  
Ambasada României în Republica Lituania,  Ambasada Republicii Elene în România, Ambasada Republicii Arabe Egipt în România, Eventbook.

Parteneri media: Rock FMMusic ChannelHotnews, AgerpresNational Geographic Romania, SpotmediaIqadsRomania JournalSuplimentul de CulturăZiarul MetropolisLiternetObservator Cultural, Zile și NopțiThe InstituteIqoolCinemapAARCfilme-carti.roSMARK.