fbpixel
program image

Program Festivalul Filmului Francez

Cea de-a 27-a ediție a Festivalului Filmului Francez în România se va desfășura în perioada 15-26 martie la București și în alte 12 orașe din țară: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Arad, Brașov, Brăila, Constanța, Craiova, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș. Cinefilii sunt invitați la întâlnirea anuală cu cele mai recente și remarcabile filme franceze!

Prin alegerea temei acestei ediții, Cinéma, mon amour / Cinema-ul, dragostea mea, festivalul își afirmă o dată în plus sprijinul pentru cinematografele din România, care se află de mulți ani într-o situație dificilă.

La București, proiecțiile vor avea loc între 15 și 26 martie la cinema Elvire Popesco, fiind prezentate 27 de filme.

Cu această ocazie, la București sunt așteptați numeroși invitați speciali, printre care: Françoise Lebrun, actrița din LA MAMAN ET LA PUTAIN, Clément Cogitore, regizorul filmului GOUTTE D'OR, Marie NDiaye, co-scenarista filmului SAINT OMER, Jean-Paul Salomé, regizorul filmului LA SYNDICALISTE.

În strânsă legătură cu tema ediției din acest an, printre evenimentele speciale se vor număra o discuție despre viitorul cinematografelor, organizată  în parteneriat cu Films in Frame, și  o proiecție Carte Blanche à La Fémis, care va prezenta una dintre cele mai mari școli de film franceze.

Tarife de acces:

20 lei – tarif general

12 lei  - tarif redus pentru elevi, studenți, pensionari

10 lei – tarif super redus pentru copii sub 12 ani

Acces posibil dar limitat pe baza carnetelor de 5 bilete ale sălii Elvire Popesco.

Ne vedem la film!

events