program image

Program CINEFEMINA

Festivalul de filme regizate și produse de femei CINEFEMINA revine la București în perioada 10-14 mai, 2023 cu un program de 12 filme. Toate proiecțiile vor avea loc la cinema Elvire Popesco, iar o parte dintre ele vor fi urmate de discuții despre film cu regizoarele sau producătoarele.

Festivalul de film Cinefemina este primul și singurul eveniment din România care își propune să promoveze regizoarele și producătoarele din industria cinematografică europeană. Scopul acestui festival este de a aduce în atenția publicului viziunile și creațiile artistice ale femeilor din Europa din industria cinematografică, precum și de a oferi o perspectivă diferită asupra lumii, aceea a femeilor, într-o industrie globală dominată de bărbați.

Festivalul Cinefemina este un proiect EUNIC Romania

Organizat de Ambasada Suediei în colaborare cu 12 parteneri europeni: Institutul Francez, Forumul Cultural Austriac, Institutul Polonez, Fundatia culturala Greaca, Institutul Goethe, Institutul Liszt, Institutul Cultural Roman, Institutul Camões, Institutul Cervantes și Ambasada Spaniei, Ambasada Regatul Țărilor de Jos, Institutul Italian de Cultură.

Văzut de
Radio Guerrilla

Parteneri Media
Radio București, Radio România Cultural, Radio France Internationale, Cărturești, F-SIDES, All About Romanian Cinema, LiterNet, Film Menu, AIVI Media Hub, Cinefilia, Cinefan, CineGhid, Movie News

events