fbpixel
Skip to main content

ART200 este un festival de film queer (termen umbrelă pentru comunitatea LGBT: lesbiene, gay, bisexuali, transgender) al cărui scop este de a încuraja creația de artă și film queer în România, precum și colaborarea între artiste și artiști queer de pe scena locală. Unul dintre principalele obiective ale demersului este susținerea autoreprezentării și a reprezentărilor juste și complexe ale personajelor LGBTQ+ în filme și artă.

Anul acesta, vă așteptăm la ediția a doua a Festivalului Internațional de Film Queer ART200! ? Între 18 și 24 octombrie ne vedem la Cinemateca Eforie cu proiecții de filme și sesiuni de Q&A.

Apoi, ne vom muta în online, între 25 și 31 octombrie, unde o să avem premiera online a spectacolului CorpFluid, lecturile de la atelierele de poezie și proză queer și lansarea Madzine 2, în colaborare cu Mad Pride România, pe lângă o parte din proiecțiile de la festival. ?

Mai mult de atât, ART200 pleacă și prin țară, unde vor avea loc la Iași, Cluj și Timișoara trei evenimente locale organizate de Rise OUT, PRIDE România și Identity.Education.