fbpixel

Zilele Evoluției- Ziua 1

Zilele Evoluției- Ziua 1 Ce sunt și cum funcționeaza vaccinurile și dialog via Skype cu Alice Roberts

Zilele Evoluției- Ziua 1

Ce sunt și cum funcționeaza vaccinurile și dialog via Skype cu Alice Roberts

În weekendul 10-12 februarie echipa ASUR și Editura Humanitas vă invită la ”Zilele Evoluției”. În fiecare zi va fi abordat un alt aspect al evoluției, în cadrul unor întâlniri cu public, găzduite de Librăria Humanitas de la Cișmigiu. 

Vineri, 10.02.2017
17:00-19:00

Ce sunt și cum funcționează vaccinurile? 
Importanța vaccinării - riscuri și beneficii

Invitați:
Ovidiu Covaciu – Președinte, Societatea Raționalistă Română
Gindrovel Dumitra – Medic de Familie, Coordonator al grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină de Familie

Vineri, 10.02.2017
19:00-20.30
Marea șansă a existenței. Evoluția și dezvoltarea omului

Dialog via Skype cu Alice Roberts, realizator de emisiuni BBC, specialist în anatomie evoluționistă, paleopatologie și antropologie biologică.

Continuăm discuția împreună cu Ștefan Szedlacsek, profesor dr. în biotehnologie, șeful Departamentului Enzimologie al Institutul de Biochimie al Academiei Române

Moderator: Corina Negrea, realizator emisiuni de știință Radio România Cultural

Alice Roberts, specialist în anatomie evoluționistă, paleopatologie și antropologie biologică, și unul dintre prezentatorii pe care îi putem urmări în documentarele și emisiunile BBC, va fi invitata unui dialog via Skype cu realizatorul de emisiuni de știință Corina Negrea. Editura Humanitas a publicat recent cartea Marea șansă a existenței. Evoluția și dezvoltarea omului, în care Alice Roberts explorează deopotrivă corpul uman și trecutul nostru evolutiv și se folosește de ultimele descoperiri în embriologie și paleontologie pentru a decodifica urmele pe care le-a lăsat evoluția omului atât în fazele prin care trece embrionul, cât și în anatomia corpului adult. Părțile corpului sunt explorate pe rând, pentru a elucida legătura dintre strămoșii noștri și omul modern. Felul în care se dezvoltă părțile corpului încă din uter și funcționarea lor în timpul vieții adulte reflectă istoria speciei umane și sunt calea spre a înțelege locul pe care-l ocupăm în marele arbore al vieții.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend