Eveniment cu Julian Barnes live prin Facetime

Julian Barnes va sta de vorbă cu realizatorul TV Cătălin Ștefănescu
Eveniment cu Julian Barnes live prin Facetime Julian Barnes va sta de vorbă cu realizatorul TV Cătălin Ștefănescu

Eveniment cu Julian Barnes live prin Facetime

Julian Barnes va sta de vorbă cu realizatorul TV Cătălin Ștefănescu

 

Luni, 28 noiembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas Cișmigiu, Julian Barnes va sta de vorbă cu realizatorul TV Cătălin Ștefănescu prin FaceTime.
 

 

Este anul 1935 si tanarul compozitor Sostacovici se teme pentru viata sa, caci Stalin e brusc interesat de muzica lui. Artistul e sigur ca va sfarsi in Siberia si priveste in urma la propria viata. Totusi, are noroc si nu devine o victima. Insa pretul e mare: capitularea in fata regimului.

 

Julian Barnes prezinta cu lumini si umbre destinul unui mare muzician, dar si drumul parcurs de Uniunea Sovietica, intr-o stralucita explorare a sensului si a locului artei in societate.

 

„O ambitioasa alegorie orwelliana despre dificultatile intampinate de artisti in societatile totalitare si o parabola kafkiana despre eforturile unui om fricos de a se lupta cu o realitate suprarealista.“

The New York Times

 

Julian Barnes s-a nascut in Leicester, Anglia, in 1946. A studiat la City of London School intre 1957 si 1964, apoi la Magdalen College, Oxford, absolvind (cu onoruri) in 1968 sectia de limbi moderne. Dupa incheierea studiilor, a lucrat ca lexicograf pentru Oxford English Dictionary timp de trei ani. Din 1977, a devenit redactor literar si a semnat recenzii in New Statesmen si New Review. Intre 1979 si 1986 a realizat cronici de televiziune, mai intai pentru New Statesmen si apoi pentru Observer.

 

Opera lui Julian Barnes numara peste cincisprezece volume de proza si eseuri, cariera sa literara fiind incunu­nata de numeroase premii si distinctii: Somerset Maugham Award pentru Metroland (1981), Geoffrey Faber Memorial Prize (1985), Prix Médicis pentru Papagalul lui Flaubert(1986), E.M. Forster Award (decernat de American Academy and Institute of Arts and Letters, 1986), Gutenberg Prize (1987), Grinzane Cavour Prize (1988), Prix Femina pentru Trois (1992). A fost de trei ori finalist la Booker Prize: in 1984 pentru Papagalul lui Flaubert, in 1998 pentru Anglia, Anglia si in 2005 pentru Arthur & George. Statul francez i-a acordat in 1988 titlul de Chevalier des Arts et des Lettres, in 1995 a fost numit Officier de l’Ordre des Arts et des Lettres, iar in 2004 a primit titlul de Commandeur de l’Ordre des Arts et des Lettres. De asemenea, in 1993 Fundatia FVS i‑a acordat Shakespeare Prize, iar in 2004 a fost recompensat cu Premiul Statului Austriac pentru Literatura Europeana. In prezent locuieste la Londra.

 

In 2011, i-a fost decernat Man Booker Prize pentru romanul Sentimentul unui sfarsit (Editura Nemira, 2013).

În acest moment, nu avem programată nicio reprezentație viitoare.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

Îți recomandăm


Aurul Toamnei DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Aurul Toamnei
DVD - One World Romania
Ai Weiwei: Fără regrete DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Ai Weiwei: Fără regrete
DVD - One World Romania
Waiting for August DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Waiting for August
DVD - One World Romania
Workshop: Pinpoint movement Cu Mariana Gavriciuc
4, 5, 6, 7 Noiembrie 2024, in intervalul 19:00 - 21:00, WORKSHOP
Workshop: Pinpoint movement
LINOTIP – Centru Independent Coregrafic