Movie
28 Aug 2020

Day 2 at TIFF Sibiu


Astăzi, în a doua zi de TIFF.14, avem pregătite câteva proiecții speciale pentru publicul TIFF Sibiu.

În Piața Mare, de la ora 21:00, puteți urmări filmul Și atunci... ce e libertatea?, în prezența actorilor Nicodim Ungureanu și Magda Catone, film inspirat de evenimente reale – deportarea a 40.000 de oameni în Câmpia Bărăganului, în anii ‘50. Pelicula care a câștigat Premiul Publicului în Zilelele Filmului Românesc la TIFF 2020. , în regia lui Andrei Zincă, este bazată pe nuvela Proiecte de trecut a Anei Blandiana. 

Tot astăzi, de la aceeași oră, Babyteeth: Prima iubire, premiat cu Premiul Publicului și cu Trofeul Transilvania la TIFF 2020, va putea fi urmărit la Habermann Markt. Filmul spune povestea adolescentei Milla, o fată cu grave probleme de sănătate. Când se îndrăgosteşte de Moses, un traficant, părinţilor Millei le pică cerul în cap. Dar prima iubire adevărată îi readuce fetei dragostea de viaţă şi nimic altceva nu mai contează.

La Muzeul Național în aer liber ”Astra”, spectatorii vor putea urmări filmul Traducătorii/ Les Traducteurs, în regia lui Regis Roinsard. Nouă traducători angajaţi să traducă mult-aşteptatul volum final al unei trilogii de succes sunt închişi într-un buncăr luxos. Când primele zece pagini ale manuscrisului apar pe internet, experienţa se transformă în coşmar. Hoţul trebuie să se afle printre ei, iar editorul e gata de orice pentru a-l prinde.

Seria de proiecții continuă și în Parcarea supraterană Promenada Sibiu (ultimul etaj) cu Răzbunarea pârliților/ Heroic Losers (r. Sebastian Borensztein), propunerea Argentinei la Oscar, odiseea unor vecini, oameni obișnuiți, care decid să-și facă dreptate singuri atunci când sistemul bancar intră în colaps și economiile lor dispar peste noapte.  

Profu’ (r. Alex Brendea), povestea atașantă a unui profesor de matematică din Bistrița care iese din sistemul de învăţământ şi îşi deschide o clasă de meditații în propriul apartament va rula la Terasa cu flori a Centrului Cultural „Ion Besoiu”.

Toate proiecțiile încep la ora 21:00. Accesul la proiecții se va face cu o oră înainte de începerea lor, pentru a putea aplica măsurile de siguranță și a respecta distanțarea socială.