fbpixel
Music
11 Nov 2019

Zimbru în Control: nostalgia unei epoci netrăite


Zimbru și-a lansat EP-ul de debut, Little Creatures, vineri seara în Control.

Trupa din Cluj-Napoca, formată din Teodora Retegan, Paul Bucovesan, Andrei Bobiș și Oana Pop, pare că recreează atmosfera disco din urmă cu câteva decenii, dar cu un sound nou, fresh, impecabil.

Combinația de sintetizatoare, chitări tăioase, percuție și o voce maiestuoasă mi-a adus aminte de concertul London Grammar, dar cu ceva mai multă veselie. Nu ai cum să nu dansezi, să mergi înapoi în timp și mai departe în spațiu. Ai nevoie de Zimbru și de puțină imaginație.

Totuși, versurile din Divination, prima piesă de pe EP, contrastează ritmul crescendo și explozia de energie din refren, ele aduc mai degrabă singurătatea în prim plan:

On desperate afternoons

Oh, bring your desires

And set them on fire

Kill the corners of your home

Everything happens when alone

Acel ceva a cărui prezență poți să o simți, dar nu neapărat să o definești – când ești înconjurat de oameni în club și totuși nu cunoști pe nimeni sau în intimitatea propriei case după ce a plecat toată lumea de la petrecere.

When I played you this song we were happy

Now I wonder how you’ve been

Little Creatures, piesa omonimă, este jocul dintre prezență și absență, dintre un trecut fericit și un prezent cu inimi frânte, care te îndeamnă la visare, dar fără regrete.

Puteți descoperi aici celelalte piese de pe EP - Terejo și Dyo

Concertul Zimbru din Control a avut un singur minus: a fost prea scurt! De abia aștept piese noi, concerte mai lungi și mai dese, dans și zâmbete pierdute în public.