Movie
24 Dec 2019

Top 3 cele mai populare filme în 2019


În 2019, am mers la cinema, am stat cu sufletul la gură, am râs pe săturate, am plâns pe alocuri și ne-am bucurat de multe filme: ficțiune, documentare, animații și nu numai. Dar oare care se regăsesc printre cele mai bune? 

Au avut loc multe premiere, unele controversate, altele apreciate de publicul larg, dar și filme premiate la festivaluri importante, care ulterior au intrat în cinematografe. 

Printre cele mai populare, cu un număr mare de biletele vândute prin Eventbook la cinematografele din București și din țară se regăsesc urmatoarele filme:

1. Avengers: Endgame / Răzbunătorii: Sfârșitul jocului

Plutind în voia sorții, în adâncul spațiului, fără apă sau mâncare și cu rezervele de aer pe terminate, Tony Stark înregistrează un mesaj pentru Pepper Potts, în speranța că, într-o bună zi, probabil mult după ce el nu va mai fi decât un schelet mumificat la bordul unei nave în derivă, vorbele lui vor ajunge la destinatar. Între timp, Răzbunătorii care au supraviețuit decimării provocate de Thanos cu un simplu pocnet din degete, adică Thor, Black Widow, Captain America și Bruce Banner (cu Hulk făcut ghem de frică și încă reticent la ideea de a-și arăta fața în public), încearcă să găsească o cale de a-și salva prietenii, aliații și, mă rog, acea jumătate de univers care nu a supraviețuit semi-zeului malefic ce a nimicit viața pe o scară greu de imaginat.

2. Joker

Studiul unui personaj disprețuit de societate care devine nu doar un sumbru caz social; ci și o poveste moralizatoare. Robert de Niro apare în rolul unei gazde de talk-show care îl face pe Joker să își piardă mințile. În King of Comedy, personajul lui De Niro, comediant ratat, răpea pe un moderator de succes, dar de data aceasta rolurile se vor inversa: De Niro va fi moderatorul plin de el.

3. Frozen II / Regatul de Gheață II

Anna, Elsa, Kristoff, Olaf și Sven pleacă din Arendalle către o pădure străveche, în care este toamnă mereu, pentru a descoperi sursa puterilor Elsăi și a-si salva regatul.

Bilete disponibile aici.

Am întrebat fanii de pe pagina noastră de Facebook care a fost filmul lor preferat, iar rezultatele sunt parțial diferite:

1. Joker 

2. Parasite / Parazit

Membrii familiei lui Ki-Taek au o relație apropiată. Dar toți patru sunt șomeri. Într-o zi, fiul cel mare, Ki-woo, este recomandat de către prietenul său, student la o universitate de prestigiu, pentru un post bine plătit de meditator, în casa bogatei familii Park. Ajuns acolo, o întâlnește pe Yeon-kyo, frumoasa moștenitoare a acestui imperiu. În urma acestei prime întâlniri între două familii și două lumi total opuse, membrii lor se trezesc în mijlocul unor situații incontrolabile...

Palme d’Or - Cannes 2019, Selecţionat la Festivalurile de la Toronto, San Sebastian, Karlovy Vary, Sarajevo

Bilete disponibile aici.

3. Dolor y gloria / Durere și glorie

Durere şi glorie vorbeşte despre o serie de reîntâlniri ale regizorului Salvador Mallo, a cărui sănătate e tot mai şubredă. Unele au loc în realitate, altele doar în amintire: copilăria petrecută în anii ’60, trezirea dorinţei sexuale, prima iubire adultă în Madrid, chinul despărţirii când sentimentele erau intense, cu scrisul drept unică terapie pentru a uita ceea ce era de neuitat. 

Durere şi glorie vorbeşte despre actul creator, despre dificultatea separării lui de viaţa autorului şi despre patimile care îi dau sens şi speranţă. În recuperarea trecutului, Salvador descoperă nevoia disperată de a-l povesti şi în această nevoie îşi găseşte salvarea.

Premiul pentru interpretare masculină - Cannes 2019

Bilete disponibile aici.

Joker a rămas în top, dar iată că filmele premiate la Cannes 2019 se regăsesc în preferințele publicului nostru.

Ce filme așteptați în 2020?