fbpixel
Skip to main content
27 Feb 2015

Doua saptamani pana la premiera Aferim: Victor Rebengiuc si Luminita Gheorghiu revin impreuna pe marele ecran


Dupa 30 de ani de la filmarile lungmetrajului Morometii in regia lui Stere Gulea, actorii Victor Rebengiuc si Luminita Gheorghiu revin impreuna pe marele ecran in Aferim, ce va avea premiera pe 13 martie. Filmul va rula si la Cinema Elvire Popescu, biletele urmand sa fie puse in vanzare pe Eventbook.ro

Prezenta actorilor Victor Rebengiuc si Luminita Gheorghiu in lungmetrajul premiat la Festivalul International de Film de la Berlin cu trofeul Ursul de Argint pentru cea mai buna regie, nu este deloc intamplatoare, Radu Jude dorindu-si prin aceasta secventa sa aduca un omagiu peliculei “Morometii”.

De altfel este pentru prima oara, dupa 30 de ani, cand Victor Rebengiuc si Luminita Gheorghiu joaca din nou impreuna intr-un lungmetraj.

“Ma bucur ca am lucrat cu Radu Jude. A fost o intalnire foarte placuta, o revenire in prezent si o aducere aminte de la colaborarea cu el pe platourile de la “Moartea Domnului Lazarescu, unde Radu a fost asistent de regie. M-am bucurat foarte tare cand mi-a spus ca voi juca impreuna cu Victor Rebengiuc cu care m-am simtit foarte bine si abia astept o noua provocare din partea lui Radu, o noua partitura pentru mine si Victor”, a declarat Luminita Gheorghiu.

“Am fost foarte fericit ca mi s-a oferit ocazia sa joc din nou cu Luminita, partenera mea minunata din “Morometii” si am inteles ca Radu Jude a dorit sa aduca un omagiu filmului lui Stere Gulea prin acest scurt si dur moment din filmul “AFERIM!”. Sunt fericit ca in argintul „Ursului” se gaseste o farama din prestatia mea si a Luminitei”, a afirmat Victor Rebengiuc.

Aferim Trailer: