fbpixel
Skip to main content
27 Mar 2015

Orasul Cainilor / White God - propunerea Ungariei la Oscar 2015 - in avanpremiera la Cinema Elvira Popescu


Castigatorul Marelui Premiu al sectiunii Un Certain Regard la Cannes si propunerea Ungariei la Premiile Oscar  2015, “Orasul cainilor / White God” in regia lui Kornél Mundruczó va fi lansat in Romania de Parada Film. Premiera in cinematografe va avea loc vineri, 20 februarie, iar incepand de azi ruleaza in avanpremiera la Cinema Elvira Popescu. Programul proiectiilor si bilete, aici

Remarcat de critica internationala drept “un thriller indraznet si incisiv, sarcastic, dinamic si ambitios” (One Room with a View), “tulburator” (Variety), “o adevarata apocalipsa a cainilor” (The Guardian), “o parabola feroce” (The New York Times), “Orasul cainilor” este o alegorie impresionanta despre rasism si inegalitate sociala in care cainii fara stapan se coalizeaza impotriva oamenilor. 

Scenariul filmului este inspirat dintr-o stire reala a presei maghiare: incercarea esuata a extremei dreapta de a vota o lege prin care stapanii de caini ar fi impozitati diferit in functie de pedigree-ul patrupezilor. Taxe mari pentru metisi, taxe mai mici pentru cainii cu pedigree si scutire de plata pentru rasele unguresti. in “Orasul cainilor”, Lili, o pustoaica de 13 ani, porneste in cautarea cainelui Hagen abandonat de tatal ei dupa impunerea acestei legi. 
Peste 250 de caini dresati timp de 6 luni de zile au participat la filmarile “White God”. Interpretii lui Hagen, cainii Body si Luke, au primit neoficialul Palm Dog la Cannes. 

Kornél Mundruczó este una dintre cele mai puternice voci ale cinema-ului contemporan. S-a remarcat la Cannes inca de la lungmetrajul de debut “Johanna” (sectiunea Un Certain Regard, 2005), “Delta” (Premiul FIPRESCI, Competitie, 2008) si “Tender Son – The Frankenstein Project” (Competitie, 2010).