fbpixel
Skip to main content
16 Sep 2015

Doua nopti de animatie bizara si horror la Animest


Cea mai indragita noapte tematica din traditia festivalului Anim’est, si cea care dovedeste, cu fiecare editie, ca animatia poate fi la fel de incitanta la orice vârsta, se intoarce la Cinema Patria toamna aceasta. Creepy Animation Night aduna, in fiecare an, peste 1.000 de spectatori peste 18 ani in salile de cinema ale festivalului. Pe 9 octombrie, de la 23.00, la Cinema Patria, o noua selectie de filme, mai infricosatoare si out of the box ca oricând, ii asteapta pe cei mai putin slabi de inger fani ai animatiei din nou in fata marelui ecran.  

Un eveniment unic in peisajul cinematografic romcnesc, Creepy Animation Night va pune din nou la incercare inimile spectatorilor cu 200 de minute de animatie din tari precum Mexic, Australia, S.U.A, Italia, Spania, si, in premiera anul acesta, România.

Calupurile de scurtmetraje vor fi intrerupte de un show live marca Dirty Granny Tales, o trupa ce abordeaza un stil muzical inedit, dark theatrical music, formata in Atena, in 2006. Cu un fir narativ à la Tim Burton, imprumutând din haosul si ironia celor de la Tiger Lillies, inspirate de prezenta scenica a Diamandei Galás, de universul vizual steril al avantgardistilor The Residents si de liniile melodice ale cunoscutului compozitor grec Manos Hatzidakis, showurile complexe ale grecilor i-au facut cunoscuti dincolo de amfiteatrele de acasa umplute pâna la refuz, in toata Europa. La Bucuresti, Dirty Granny Tales vin sa cucereasca publicul Anim’est cu show-ul Didi’s Son, un hibrid de muzica, animatie video si teatru de papusi, despre o lume inversata, in care marionetele pun stapânire pe fiintele vii. Atmosfera intunecata e potentata de versurile cu teme sumbre, costumele si machiajul incitante, dansurile halucinante, instrumentele traditionale acustice si inflexiunile vocii liderului trupei, Mouldbreath.

Sora mai mica a noptii de animatie creepy, Trippy Animation Night, revine si ea in agenda festivalului in toamna, si pregateste un nou numar de kitsch si erotic dedicat publicului lipsit de inhibitii.

Pe 3 octombrie, la Cinema Studio, de la 22.30, curatorul si colectionarul olandez Michael Helmerhost revine la Anim’est si aduce cu el The Night Of Trippy Animation Volume 2, o selectie proaspata de animatii presarate cu mult Sex & Drugs & Rock & Roll. E vorba despre fragmente din cele mai intunecose si neconventionale cotloane ale cinematografiei globale, filme rare, de arhiva, imposibil de vazut in alte conditii pe marile ecrane.

Biletele la Creepy Animation Night si la Trippy Animation Night pot fi achizitonate online, pe eventbook.ro, si vor fi puse in vânzare si in cinema, in serile proiectiilor. Biletul la Creepy Animation Night costa 40 lei si include accesul la proiectie si la concert. Biletul la Trippy Animation Night este in valoare de 20 lei. Accesul minorilor este interzis la ambele proiectii.

Cea de-a zecea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est va avea loc in perioada 2-11 octombrie 2015 la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu si la Re:Animation Hub.

-------

Festivalul International de Film de Animatie Anim’est, membru al retelei paneuropene Cartoon, este organizat de Asociatia Este’n'est, cu sprijinul Centrului National la Cinematografiei, Ministerului Culturii, Centrului de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti – ARCUB, Administratiei Fondului Cultural National si al Uniunii Cineastilor din România.

Parteneri institutionali: Ambasada Statelor Unite ale Americii, Institutul Cultural Român, Japan Foundation, Institutul Francez, Royal Norwegian Embassy, Ambasada Portugaliei, Centrul Ceh, Institutul Polonez, Institutul Maghiar.
Parteneri: Groupama Asigurari, Aqua Carpatica, Jameson, KFC, Pizza Hut, SeniorHyper, HBO, Domeniile Samburesti, F64, Noumax, Journey Pub, Accenture.
Parteneri media: Zile si Nopti, Cinemagia, Ziarul Metropolis, cinemarx.ro, AaRC.ro, Mediafax, SUB25, animationmagazine.eu, metalhead.ro.
Partener de monitorizare: mediaTRUST.