Online
06 Oct 2020

Munteanu Fest - ediția a 5-a va avea loc pe 11 octombrie 2020


Bogdan Munteanu își serbează ziua de naștere, ca în fiecare an, printr-un festival cu componentă caritabilă.
Având în vedere perioada dificilă, festivalul a fost adaptat la timpurile actuale și se va desfășura în mediul online, luând denumirea de MunteanuPandemicFest. Evenimentul este unul caritabil. Link eveniment Facebook.

Bogdan a transformat ideea de festival (creată de prietenii lui în 2016, ca un cadou inspirat) într-un proiect anual care susține diverse cauze. 
Își dorește ca împreună cu prietenii, artiștii, partenerii și participanții la festival să aducă zâmbetul pe buze unor copii care au nevoie de ajutor. Vor fi strânse fonduri pentru digitalizarea educaţiei şi modernizarea şcolilor de la sate. 
În aceasta perioadă, educația are nevoie de mai multă susținere din partea tuturor. Copiii din mediul rural duc lipsă de echipamente digitale și nu pot participa la orele online. 

Banii strânși se direcționează către Fundația World Vision România care implementează proiecte ample de educație în zonele rurale: https://worldvision.ro/
Donațiile se pot face prin platforma Eventbook.

În programul Munteanu PandemicFest se vor regăsi 6 concerte ale unor artiști din București, dar și din țară, în intervalul orar 17:00 – 23:00. Ei vor susține mini-recitaluri de acasă ori din studio, prin livestream, pe Facebook.
Program:
17:00 - We Singing Colors
18:00 - Alma Nicole
19:00 - Adi Stoenescu Group
20:00 - Alexu and The Voices Inside
21:00 - Soul Serenade
22:00 - Adam's Nest

Bogdan se gândește deja la cea de-a 6-a ediție Munteanu Fest. Își dorește ca evenimentul de anul viitor să se desfășoare în condiții normale, ca în vremurile bune, cu publicul în fața scenei și cu multă energie pozitivă.

Un festival ascultat de Radio Guerrilla.

Prieteni şi susţinători
Academia Icon Arts, Acasă :: the film, ALT therapy, Animest, ANONIMUL IFF, Apollo111, Asociația MAIE, Bad Unicorn, Beans&Dots, Bucharest Photofest, Bucharest ShortCut Cinefest, Cartierul Creativ, Centrul de Teatru Educațional Replika, Control Club, CoOperativa, Crescut Pe Muzică, CriticEyez, Delazero, Diploma, DokStation, Eventbook, Festivalul Icon Arts Transilvania 2021, Festivalul Filmului Palestinian, forumul cultural austriac, F-Sides Cineclub, Grădina Floreasca, Have a cigar, IMPRO, Independența Film, IQads, Itinerama, J'ai Bistrot, Linotip - Centru Independent Coregrafic, Mr. Blade - Barber Shop, NO.MAD Talks, Película, Printoteca, RADAR New Media Art, Romanian Design Week, Revista Atelierul, Rocanotherworld, SoNoRo, The Institute, TIFF Unlimited, unteatru, Unveiled, Utopia Balcanica, Vanner Collective, VRTW Artists, Zile și Nopţi

Despre cauza susținută de Munteanu PandemicFest
Fundaţia World Vision România a demarat în iunie o campanie de strângere de fonduri pentru a pregăti şcolile, elevii şi profesorii din mediul rural pentru redeschiderea şcolilor în toamnă. 

După începerea școlii, încă mai sunt cel puțin 3500 de copii care au nevoie de dispozitive pentru școala online.

Persoanele care vor să-i sprijine pe copiii de la sate care vor să continue să înveţe, însă ar putea fi lăsaţi în urmă pentru că nu au resurse, pot să doneze fie prin SMS la 8864 cu textul SPERANŢĂ (cost 4 euro), fie direct pe platforma Eventbook: https://bit.ly/2Srdoih

România offline: Cum arată digitalizarea la sate.
Cifrele arată clar că decalajul dintre școlile de la sat și cele de oraș rămâne unul profund. Sărăcia și excluziunea socială sunt de dou ori mai mari la sate față de orașe. 
Echipamentele digitale existente sunt insuficiente în școli, iar România ocupă unul dintre ultimele locuri ale clasamentului european în ceea ce privește digitalizarea. Conform datelor din Raportul de bunăstare a copilului din mediul rural (World Vision România, 2018), 62% dintre gospodăriile de la sat aveau conexiune la internet, iar 58%, aveau computer sau laptop. 
96% dintre respondenți afirmau că au telefon mobil, însă nu este neapărat vorba despre smartphone-uri.  
32% dintre copiii înscriși în învățământul preuniversitar din România nu au acces individual la un dispozitiv dedicat funcțional (ex. laptop, tabletă, desktop) pentru școala (IRES, 2020).