fbpixel
Movie
11 Feb 2020

Între chin și amin: Award of Excellence Special Mention Film Feature la The IndieFEST


Filmul „Între chin și amin”, regizat și realizat de Toma Enache, a primit premiu de excelență la o competiție prestigioasă internațională, The IndieFEST. Pelicula a fost distinsă cu „Award of Excellence Special Mention: Film Feature” și a primit critici entuziasmante din parte juriului.

„Câștigarea unui premiu la The IndieFest este ceva de care dumneavoastră și întreaga echipă puteți fi foarte mândri. Juriul nostru își bazează deciziile pe calitatea, creativitatea și aspectele tehnice ale fiecărei părți din film. Premiul reflectă în mod obiectiv orele fără sfârșit pe care dumneavoastră și echipa dumneavoastră le-au petrecut pentru a crea o producție cu adevărat deosebită. Felicitări pentru realizarea dumneavoastră”, se arată în mesajul primit de Toma Enache de la organizatorii festivalului.

„Filmul „Între chin și amin” este o prezentare insuportabil de autentică a condițiilor brutale și inumane ale unei închisori comuniste în care se făcea „re-educare” prin tortură. Regizat cu abilitate și cu o imagine uimitoare, împreună cu light design excelent și o muzică care se combină și susține performanțele autentice până la durere ale talentaților actori, spun organizatorii, numindu-i pe Constantin Cotimanis, Vali Popescu și Ioachim Ciobanu.”, mai spun organizatorii.

Premiul este cu atât mai important cu cât unele pelicule care au fost premiate la IndieFEST au ajuns să câștige chiar premiul Oscar, ceea ce poate deschide calea către un vis de decenii al cinematografiei românești.

„Sunt foarte bucuros! Acesta este cel mai important premiu de până acum. Sunt fericit că munca pe care am depus-o, împreună cu întreaga echipă, este recunoscută la nivel internațional, și sper că ororile din închisorile comuniste vor fi mai bine înțelese, pentru a nu se mai repeta niciodată”, a spus Toma Enache.

Acesta va primi și un trofeu: o statuetă placata cu aur de 24 de carate, realizată de aceeași companie care produce statuetele pentru premiile Oscar și Emmy.

Până în prezent, filmul „Între Chin și Amin” a fost vizionat de 25.000 de persoane din România. Filmul a fost proiectat și pentru comunitățile românești din Frankfurt, Munchen și Stuttgart. 

Filmul rulează în continuare cu săli arhipline. Poate fi văzut pe 17 februarie în Cernavodă; pe 29 februarie în București (bilete disponibile aici), la Cinemateca Eforie, pe 25 februarie în Galați, pe 28 februarie în Iași, pe 21 martie în Turda (bilete disponibile aici), la Teatrul Național unde este actor Vali Popescu, rolul principal din film, și pe 28 martie în Craiova (bilete disponibile aici).

Pe 22 februarie, este nominalizat la Londra pentru „Best Director for Foreign Language Film”, iar pe 23 februarie va avea loc o proiecție specială pentru românii de acolo, chiar într-o biserică din centrul Londrei.

De asemenea, în viitorul apropiat va putea fi văzut în Bassano, Italia, la un cinema de 600 de locuri, pe 1 martie, din nou în Munchen, pe 9 martie, iar în vara acestui an va ajunge și în America si Canada

The IndieFest este un festival de film internațional. Premiile festivalului sunt acordate profesioniștilor din film aleși  de un juriu format din profesioniști din lumea filmului. Festivalul se desfășoară  în San Diego, California, Statele Unite ale Americii.

Premiul de mai sus nu este singurul obținut de filmul lui Toma Enache. Lista completă (până acum) este mai jos.

- The IndieFEST Film Awards 2020, (USA) - WINNER AWARD OF EXCELLENCE SPECIAL MENTION 

- European Cinematography Awards (the Nerthelands) - winner of Best Feature 

- Film (the month of September); winner of Best Director Feature Film (November); nomination for Best Feature Film of the Year 2019

- Florence Film Awards (Italy) – Winner of Best Director Feature Film – Toma Enache (the month of September);

- Winner of Best Production design – Medeea Enciu (October)

- Honorable Mention Makeup and Hairstyling - Florina Mărcuță

- European Screen Awards - Platinum Award Winner ; Toma Enache –Emerging European Director)

- Independent Producers Indie Film Festival IPIFF 2019 (Bucharest) - The Trophy for Best Feature Film, 2019

- Gold Movie Awards (London 2020) – winner of Best Feature Film (November); nomination at the annual awards in 5 categories: Best Foreign Language Film, Best Cinematography, Best Production Design, Best Costumes and Best Film of the Year.

- New York Movie Awards – winner of the Honorable Mention for Best Feature Film

- Vienna Independent Film Festival - 2020 nominations for Best Feature Film and Best Screenplay (Feature Film) 

- North Europe International Film Festival (London 2020) – nomination for Best Director of a Foreign Language Feature Film

Iată și lista nominalizărilor: 

- International Sound&Film Music Festival, Croatia, 2019

- Buenos Aires International Film Festival, Argentina 2019

- Rome Prisma Independent Film Awards, Italy 2019

- Kosice International Monthly Film Festival, Slovakia 2019

- Around Film Festival (ARFF Barcelona), Spain 2019

- The European Independent Film Award 2019

- European Screen Awards, Indonezia 2019

- North Europe International Film Festival - London Edition, UK 2020

- Best Independents International Film Festival, Germany 2020

- European Cinematography Awards, the Netherlands 2020

- Florence Film Awards, Italy, 2020

- Independent Producers Indie Film Festival IPIFF 2019, Romania

- Gold Movie Awards (London), UK 2020

- Vienna Independent Film Festival, Austria 2020

- The IndieFEST Film Awards 2020, USA

- FIVE CONTINENTS INTERNATIONAL FILM FESTIVAL, Taiwan 2020.

Data: 10 februarie 2020