fbpixel
Skip to main content
27 Mar 2015

Interviu Pinholes | Era Pietrelor Neslefuite


Pinholes si The Kryptonite Sparks dau in aceasta seara startul turneului Best Alternative Newcomers Tour printr-un show in Club Control. Eventbook a stat de vorba cu primii dintre ei, care isi vor prezenta in premiera cel de-al doilea album - "Era Pietrelor Neslefuite" si primul videoclip ce promoveaza materialul - "Amandoi de-o culoare". 

Official Event | Pinholes pe Facebook

Iata-ne in prag de lansare a albumul secund Pinholes - "Era Pietrelor Neslefuite". Sa-i spunem o noua etapa sau o continuare a “Zmei”?

Da si nu. Era Pietrelor Neslefuite nu a fost scris ca o continuare a Zmei, dar involuntar, teme si legaturi se gasesc intre cele doua albume.  Am putea spune ca EPN este mult mai consistent si inchegat, dar definitiile nu mai depind de noi in punctul asta. 

Cum ati defini acest nou album - ati pornit in scrierea pieselor avand in minte conceptul sau acesta s-a nascut pe parcurs - exista un concept anume despre care putem vorbi?

Nu ne-am propus sa scriem un album conceptual, dar in mod evident, piesele se leaga intre ele. Ca si tot, ne-am straduit ca sa compunem un album ce merita ascultat cap-coada. Inca nu ne-am dezobisnuit sa ne gandim parcursul in albume, chiar daca perioada ce o traim nu mai pune valoare pe asa eforturi. 

Trei vorbe despre fiecare piesa de pe album:

Piesele de pe album sunt definite de titlul sau pana la urma. Am prefera ca unele explicatii sa fie sugrumate ca albumul sa isi pastreze imaginatia, iar ascultatorii sa isi gasesca singuri secretele. 

Versul/versurile ce surprind cel mai bine esenta EPN:

"Pe ce treapta de civilizatie ne aflam? - În epoca pietrei neslefuite, intrucat singura piatra slefuita care se gasise, inima, a fost pierduta. " - Marin Sorescu. 

Odata cu lansarea din Control, vom avea ocazia sa vedem si noul vostru videoclip - "Amandoi de-o culoare". Spuneti-ne cate ceva despre el, dincolo de ce se vede in teaser. 

"Amandoi de-o culoare" spune povestea apatica a unui om simplu, ce tanjeste dupa dragostea ideala dar imposibil de atins, Soarele. Neputinta lui de a atinge idealul il chinuie dar, in acelasi timp, ii da speranta. Foloseste Soarele ca pe o arma de apropiere-indepartare a persoanei iubite, folosindu-se de dorinta sa naiva de a se regasi.

Ce relatie aveti cu "Zmei" acum, la 2 ani de la lansarea oficiala?

La fel ca si titlul de alternative cu care suntem asociati, incercam sa evoluam si sa nu fim prinsi de granitele lui. Sunetul nostru a evoluat foarte mult in ultimul an, iar cineva care va asculta Zmei si apoi participa la un concert Pinholes, va auzi doua formatii diferite. Momentan ne vom orienta atentia spre piesele de pe Era Pietrelor Neslefuite, dar si unele inca neauzite de nimeni. 

Vladimir, este din ce in ce mai vizibil ce se intampla la Studioul De Baza, unde s-a inregistrat si "Era Pietrelor Neslefuite". Cum ai descrie hubul creativ de acolo?

Suntem o echipa de 3 omule?i, fiecare cu task-ul lui: Anya pe partea de video, foto si tot ce inseamna imagine, Andrei Hancu pe partea de tehnic, tobe si tot ce inseamna sonorizari, cateodata PR si eu care ma ocup de inregistrari, filmari, lumini si alte nebunii. Noi ne ocupam cu imaginea si sunetul formatiilor si artistilor de prin zona si nu numai. Hubul creativ vine din dorinta si placerea de a intalni oameni frumosi cu sunete frumoase. 

Sa vorbim un pic si despre turneul vostru alaturi de Kryptonite Sparks - Best Alternative Newcomers Tour. Cu ce ganduri porniti la drum? 

Abia am finalizat toate etapele productiei unui album, de la compozitie la print si nu ne-a mai ramas timp sa anticipam si concertele. Cei ce ne-au mai vazut live in trecut, cred ca stiu mai bine ca noi la ce sa se astepte. Dar pot spune cu siguranta ca suntem destul de entuziasmati ca revenim pe scena dupa o pauza de 2 luni. 

Pentru ca tot am pomenit de newcomers, catre ce proiect(e) romanesti ar trebui sa mearga titlul asta anul viitor?

Depinde fooooaaarte mult de definitia Alternative inteleasa de public si juriu (daca este, a fost sau va mai fi unul). Daca ar fi dupa noi: Nava Mama, Harlequin Jack, Velosonics sau I'm the trip.