fbpixel
Skip to main content
Theater
08 Dec 2019

Gruesome Playground Injuries: un spectacol ca o vizită la psiholog


„Doare?” Aceasta este întrebarea. Gruesome Playground Injuries, un spectacol ca un timeline defect, pe care se derulează întâlnirile dintre Kayleen și Doug, marcate de cicatrici.

S-au întâlnit prima dată când aveau 8 ani la cabinetul medical al școlii. Pe ea o chinuia stomacul. El sărise cu bicicleta de pe acoperiș. Un mod neobișnuit de a începe o prietenie. Dar au continuat să se caute, să se ascundă, să se reîntâlnească pe parcursul următorilor 30 de ani. De fiecare dată, cei doi își investighează cu tandrețe și cruzime rănile, bandajele, fracturile.

Momentele nu sunt prezentate cronologic, ceea ce îl face pe spectactor să se întrebe cu ce este umplut spațiul dintre întâlniri, experiențele prin care trec personajele… și care va fi ultima întâlnire. Un joc între prezență și absență, răni din trecut și accidente din prezent, care te ține atent până la final.

Maria Popistașu și Alex Bogdan au interpretat rolurile cu naturalețe. Ea, cu durerile de stomac și emotivitatea ridicată, se contorsiona de durere și parcă vedeai ce se întâmplă în interior. El, cu o aplecare spre aventuri care îi pun viața în pericol, a transmis atât de bine vitejia, dar și vulnerabilitatea încât îți venea să te duci mai aproape, să pui și tu mâna.

Gruesome Playground Injuries este povestea unei relații atipice, dar în care ne regăsim cu toții. Doi actori buni, un decor, recuzită minimă, dar folosită inteligent, proiecții și coloană sonoră = un spectacol ca o vizită la psiholog, de unde pleci cu întrebări și ai libertatea să îți imaginezi răspunsurile.

Mai sunt doar câteva bilete la următoarea reprezentație din 13 decembrie, la Apollo111 Teatrul, pe care le puteți găsi aici. Dar, dacă nu prindeți loc, fiți cu ochii pe programul de anul viitor. Merită.