Movie
30 Aug 2020

Filme premiate, muzică și comedii savuroase în ultima zi de TIFF Sibiu


Ultima zi de TIFF Sibiu vine cu surprize și cu proiecții savuroase pentru public. Toate proiecțiile încep la ora 21:00. Accesul la proiecții se va face cu o oră înainte de începerea lor, pentru a putea aplica măsurile de siguranță și a respecta distanțarea socială.

În Piața Mare, filmul Soții de militari/ Military Wives va produce zâmbete, Kate, soţia unui militar trimis pe frontul din Afganistan, găsind alinare în cântec. Convinge un grup pestriţ de soţii de militari de pe aceeaşi bază să formeze un cor. Mai întâi sceptică şi jenată de atâtea amatoare, nou-venita Lisa va fi repede cucerită de prietenia, umorul şi curajul membrelor corului. Şi iată că nu trece mult şi faima va bate la uşă!

La Habermann Markt aveți parte de o surpriză. Trupa Urma deschide, de la 19:30, proiecția filmului URMA (regia Dorian Boguță), film premiat cu premiul pentru debut în cadrul Zilelor FIlmului Românesc la TIFF 2020. Actorul Marin Grigore, regizorul Dorian Boguță și producătorul filmului, Oana Giurgiu, vor participa la eveniment și vor răspund ela întrebările publicului. Interpretat de Marin Grigore, Anton, un pianist celebru, este dat dispărut, iar sora şi cumnatul său anunţă poliţia. Investigaţia va dezvălui destinul zbuciumat al artistului, relaţiile sale bizare cu familia şi prietenii şi deciziile care au declanşat un vârtej de evenimente surprinzătoare. După moartea părinţilor săi, Anton devenise obsedat de fericirea surorii sale, Ana, dincolo de limitele iubirii fraterne.

Nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun film international, Corpus Christi ajung și la TIFF Sibiu, la Muzeul în aer liber ”Astra.” Daniel are 20 de ani şi, în timp ce este închis într-o şcoală de corecţie, are o revelaţie. Vrea să devină preot, dar faptul că are cazier îi anulează orice şansă la preoţie. Când este trimis să lucreze în atelierul unui tâmplar din provincie, la sosire se îmbracă în preot şi preia, dintr-o întâmplare, parohia locală.

În parcarea supraterană Promenada Sibiu, filmul Blinded by the Light (r. Gurinder Chadha) va aduce muzica lui Bruce Springsteen și povestea plină de umor și vitalitate a unui adolescent britanic de origine pakistaneză al cărui destin se schimbă după ce descoperă cântecele artistului. „Cea mai bună comedie a anului”, potrivit The New York Post.

O comedie franceză savuroasă, premiată cu Ursul de Argint la Berlin, va anima seara de pe Terasa cu flori a Centrului Cultural „Ion Besoiu”: Șterge istoricul/ Delete History (r. Benoît Delépine, Gustave Kervern). Trei vecini dintr-un oraș de provincie, fiecare sabotat în felul lui de noile tehnologii, declară război companiilor Big Tech. Poate că lupta lor e sortită să se termine cu o înfrângere amară, dar asta rămâne de văzut...