Other
20 Feb 2020

Film, teatru, muzică & Co. [21-23 februarie]


Unde ieșim în weekend? Noi avem câteva recomandări: un festival de film și alte premiere la cinema, spectacole de teatru pentru cei mari și cei mici, dar și câteva concerte!

Nordic Film Festival, Tipografic Majuscul și Trădătorul sunt noutățile acestui weekend, dar pentru cei nostalgici avem o recomandare la cinematecă: Unora le place jazzul.

În categoria teatru se regăsesc următoarele: clasica Lolita reinterpretată la Teatrul Apropo, Pelicanul la unteatru și Wanted, primul spectacol independent de Commedia dell’Arte. Sună bine, nu-i așa?

Pentru cei mici, E ora de păpuși! la unteatru, Atelierul emoțiilor în cadrul Atelierelor de joacă Uplay și Peripețiile Prințesei Mofturica la Compania de teatru Ingenuo.

Cât despre muzică, vă recomandăm un duet de Dragobete la Teatrul InDArt.

FILM

Nordic Film Festival

Nordic Film Festival revine în Capitală în luna februarie, cu cinci zile de proiecții premiate la Cinema Elvire Popesco, cel mai cochet cinematograf al orașului. Astfel, cinefilii au ocazia de a viziona 18 filme din toate cele cinci țări nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia.

19-23 februarie, bilete disponibile aici.

Tipografic Majuscul

Tipografic Majuscul pune în legătură, prin tehnica montajului, două povești și două istorii. Una este povestea reală, a adolescentului Mugur Călinescu, care în 1981 a scris pe ziduri cu creta o serie de texte împotriva dictaturii lui Nicolae Ceaușescu. Povestea lui e pusă în scenă așa cum a reconstituit-o Gianina Cărbunariu din dosarul lui de Securitate. A doua este povestea oficială a României: imagini din arhiva Televiziunii Naționale, exact din același timp.

#Premiera: vineri, 21 februarie, bilete disponibile aici.

Trădătorul

La începutul anilor 80, războiul dintre șefii mafiilor siciliene e în toi. Tommaso Buscetta, membru al clanului Cosa Nostra, fuge din țară și se ascunde în Brazilia. Între timp, în Italia, reglările de conturi se țin lanț, iar apropiații lui Buscetta sunt asasinați unul câte unul.

Arestat de poliția braziliană, apoi extrădat, Buscetta ia o decizie care va schimba istoria Mafiei: aceea de a-l întâlni pe judecătorul Giovanni Falcone și de a-și trăda jurământul de credință făcut clanului Cosa Nostra.

#Premiera: vineri, 21 februarie, bilete disponibile aici.

Cinemateca Eforie, Unora le place jazzul

„Billy Wilder tratează subiectul cu o rară măiestrie şi trece de la un gen la altul cu o uşurinţă extraordinară, comedia muzicală, parodia filmului cu gangsteri şi comedia bufă împletindu-se într-un mod fericit. Marilyn Monroe, Tony Curtis şi Jack Lemmon se simt în largul lor în această farsă senzaţională, în care acumularea de gaguri este atât de mare, încât e greu să ţi le aminteşti pe toate odată.” (Yves Ollivier, „Index Cinéma”, 1960)

Sâmbătă, 22 februarie, ora 16:30, bilete disponibile aici.

TEATRU

Teatrul Apropo, LO-LI-TA A LO-VE STORY

Vinovat-Guilty! Humbert Humbert e vinovat- de crimă și de iubire. Iubire-boală, pasiune, obsesie distrugătoare pentru micuța Dolores. Școlărița Lo. Lola. Lolita. Lolita lui cea perfectă. Irepetabila, hipnotizanta, fetița ce nu trebuie să crească niciodată, Lolita.

Sâmbătă, 22 februarie, ora 19:00, bilete disponibile aici.

unteatru, Pelicanul

Este omenesc, etic și moral să îți idolatrizei mama. Dar dacă acesta nu vrea, sau nu poate să trăiască și să ofere la rândul său aceleași sentimente față de propriii copii? Din cauza lipsei iubirii, relațiile dintre Mamă și Copii se intensifică, ajungându-se la o implozie sufletească în căutarea iubirii, a descoperirii de sine, șlefuirea unor personalități ori explorarea identității de gen.

Duminică, 23 februarie, ora 18:00, bilete disponibile aici.

Breasla Actorilor, Wanted, primul spectacol independent de Commedia dell’Arte

„Wanted” vorbește despre incapacitatea omului de a vedea dincolo de lucruri. Preocupat de propriile gânduri, frici și ambiții, omul uită să fie om. Pantalone acuză pe nedrept, fără să vadă adevărul din fața ochilor săi, Dottore își mărită fata împotriva voinței ei, de dragul statutului social, Capitano este preocupat doar de starea lui de bine, iar Matilde e pe cale să renunțe la dragoste în favoarea libertății.

Duminică, 23 februarie, ora 19:00, bilete disponibile aici.

SPECTACOLE PENTRU COPII

Atelierul emoțiilor în cadrul seriei Atelierele de joacă Uplay

În luna Februarie Sărbătorim Curajul! Si nu oricum, ci cu o serie de ateliere curajoase cu și despre copii!

Ne propunem ca în acest atelier să devenim Stăpânii emoțiilor noastre. Așa că vom porni împreună într-o călătorie în care vom descoperi o mulțime de lucruri despre noi și despre cei din jurul nostru.

Duminică, 23 februarie, ora 10:30, bilete disponibile aici.

Compania de teatru Ingenuo, Peripețiile Prințesei Mofturica

“Piesa -Peripeţiile Prinţesei Mofturica- a luat viaţă din dorinţa de a aduce bucurie, dar şi un strop de luare-aminte în rândul micilor spectatori, punând accentul pe valori precum adevărul, empatia, curajul şi prietenia, într-o manieră plină de culoare şi veselie.” (Geo Vişan, cofondator Ingenuo)

Duminică, 23 februarie, ora 11:00, bilete disponibile aici.

unteatru, E ora de păpuși

E Ora de Păpuși! este un spectacol interactiv pentru toate vârstele! Da, da, copiii, părinții, chiar și bunicii devin artiști: dansează alături de marionetele Storki și Noki, îl antrenează și apoi stau cu sufletul la gură pentru Viermișorul Acrobat, Tigruț, o poartă pe Micuța Inventatoare Bo Piper către nori! Fiecare poveste este plină de umor, dar și de învățăminte despre prietenie, empatie, grija pentru animale, curiozitate și împlinirea viselor cu orice preț!

Sâmbătă, 22 februarie, ora 11:00, bilete disponibile aici.

MUZICĂ

unteatru, concert Alex Ștefănescu și și Vlad Trifas

Pe 21 februarie, pre-Dragobete, îți arăt dragostea mea printr-un concert frumos, smart și deloc siropos, care combină chitara cu vocea și percuția într-un triunghi auditiv fierbinte și un mariaj acustic de succes (cum preferi).

Pentru asta, am schimbat un pic formula solo cu care te-am obișnuit. Împreună cu colegul și prietenul Vlad Trifas la cajon (un instrument în care el bate de te face să dai din șolduri), voi cânta și voi reinventa cele mai bune piese din concertele mele: Ziua Necunoștinței, 9 Piese Remixate și de la Românii au Talent, plus piese noi pe care nu le-ai mai auzit, într-o manieră mult mai groovy decât au fost vreodată.

Vineri, 21 februarie, ora 21:00, bilete disponibile aici.

Teatrul InDArt, Duete de Dragobete

Doi artiști faini, care ajung fiecare ușor la inima publicului, vă dăruiesc un proiect muzical pe teme de iubire, situații de viață, mesaje subtile și pline de bucurie, atingând zona pamfletului, dar și cea sensibilită, într-o alăturare încântătoare.

Duminică, 23 februarie, ora 19:00, bilete disponibile aici.

Ne vedem acolo! Weekend plăcut!