fbpixel
Other
07 Nov 2019

Film, teatru, muzică & Co. [8-10 noiembrie]


Vine weekendul! Tu ce planuri ai? Timp liber și prea multe opțiuni? Noi îți recomandăm în fiecare săptămână o selecție de evenimente atât din București, cât și din țară.

Festivaluri de film, premiere, teatru, concerte, spectacole pentru copii – diversitatea de care ai nevoie, restrânsă într-un top de weekend.

București

Dacă locuiești în București sau ești în vizită pentru un weekend, festivalurile de film ar fi de neratat! UrbanEye, BIEFF și KINOdiseea aduc o varietate de proiecții pentru toate gusturile și toate vârstele!

UrbanEye Film Festival

Cum influențează natura mediul construit? Cum transformă oamenii natura și peisajul? Cum trăiesc oamenii în condiții extreme și cum aducem natura în mediile urbane?

Festivalul Urban Eye este o călătorie prin diverse orașe ale lumii, care îți oferă ocazia de a vizita locuri noi, de a te intriga sau a te cutremura în fața unor situații controverstate, fără a părăsi Bucureștiul.

Iată câteva recomandări de weekend:

  • Distrugerea Memoriei  te duce până în Siria și Irak unde mii de ani de cultură sunt distruși chiar acum, iar acest lucru conduce la pierderea memoriei și identității acestor locuri.

Vineri, ora 19:45, bilete aici. 

  • Varșovia – un oraș divizat te poartă în acele timpuri tragice ale separării, dar cu o perspectivă nouă asupra ghetto-ului și imagini care nu au fost văzute până acum.

Sâmbătă, ora 17:00, bilete aici. 

  • Timebox dezvăluie povestea lui Ioan-Matei Agapi, un carismatic realizator de documentare octogenar care deține aproape 50 de ani de istorie a orașului pe filme pe 16mm.

Duminică, ora 19:00, bilete aici.

BIEFF - Festivalul Internațional de Film Experimental București

Relația dintre apartenență și memorie, anxietățile comune spațiului public și limitele personale în raport cu munca sunt doar câteva dintre subiectele de la BIEFF, ediția #9.

BIEFF are mai multe secțiuni, tematici, evenimente, iar focusul este Spania - cele mai semnificative forme și linii de lucru ce provin din mai multe generații de cineaști spanioli.

Mai jos 2 experiențe cinematografice propuse de noi:

  • Aquarela duce publicul într-o călătorie cinematografică adâncă, prin frumusețea transformatoare și puterea brută a apei. 

Sâmbătă, ora 20:00, bilete aici. 

  • The Human Flow: Home in the Age of Displacement  - cinci filme care subminează modalitățile convenționale de a aborda migrația, oferind noi perspective prin combinații inedite de mijloace vizuale și tehnici narative.

Sâmbătă, 9 noiembrie, ora 16:00, bilete aici. 

KINOdiseea

Copii, părinți, bunici, profesori, cinefili – cu toții sunt așteptați să urmărească cele mai bune filme educative de artă la KINOdiseea, în perioada 8-13 noiembrie.

În acest an, festivalul pune accentul pe competițiile KINOdiseea Junior și Youth, dar și 5 competiții de scurtmetraje, așa că aveți multe opțiuni pentru toate preferințele.

3 proiecții în funcție de vârsta recomandată:

  • Vara mea extraordinară cu Tess redă vacanța a doi tineri care îndrăznesc să se întrebe despre marile necunoscute ale vieții și să găsească propriile răspunsuri.

Vârstă recomandată: clasele III-VIII, bilete aici. 

  • Retrospectivă Marvel: Spider-Man - lansat cu ocazia celei de-a 40-a aniversări de la prima apariție în benzile desenate a Omului-Păianjen, super eroul atemporal.

Vârstă recomandată: audiență generală, bilete aici. 

  • Bamse și Thunderbell  este o incursiune plină de aventuri în lumea animalelor.

Vârstă recomandată: grădiniță, clasele I-II, bilete aici

Cluj

În Cluj urmează un weekend muzical pe ritmuri de jazz, dar avem și un spectacol pentru copii, invitat la MiniREACTOR. Mai multe poți descoperi pe eventbook.ro.

Transilvania Jazz Festival

Aflat la a XIII-a ediție, Transilvania Jazz Festival vă invită la Sala Radio Cluj pentru un weekend cu trio-uri din România și din străinătate printre care se regăsesc Omri Mor Trio, Adi Stoenescu Quartet , Yves Theiler Trio și Tarek Yamani Trio.

Bilete aici

MiniREACTOR

Strada Baloanelor de Săpun Nr. 10 este un spectacol invitat în care iau naștere cele mai fragile, cele mai jucăușe și cele mai misterioase baloane de săpun.  Apar și dispar cât ai clipi, dar ce rămâne în urma lor?

Vârsta recomandată: peste 3 ani, bilete aici

Sibiu

Din Sibiu ajungem până în Regatul de Gheață, într-un spectacol pentru copii adaptat după Frozen, dar ne întoarcem și cu un secol în urmă să descoperim mai multe despre Regina Maria.

  • Peripeții în Regat – Adaptare Frozen își deschide din nou porțile copiilor din Sibiu care visează să își cunoască personajele îndrăgite în valuri de energie pozitivă.

Vârsta recomandată: preșcolari (2-7 ani) și școlari (8-12 ani), bilete aici 

  • Maria, Regina României este un film cât o istorie, o poveste bazată pe fapte reale care are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria.

#premieradevineri, bilete aici

Deva

Premieră Maestrul și Margarita, Teatrul de Artă Deva

Vineri, 8 noiembrie, ora 19:00, bilete aici

Brașov

Peripeții în Regat – Adaptare Frozen, Centrul Cultural Reduta Brașov

Vineri, 8 noiembrie, orele 16:00 și 18:00, bilete aici

Oradea

CSM CSU Oradea vs BC CSU Sibiu, Liga națională de baschet masculin 2019/20, Etapa 5, Arena Antonio Alexe

Duminică, 10 noiembrie, ora 20:00, bilete aici

Botoșani

Aniversarea, Teatrul Mihai Eminescu Botoșani

Sâmbătă, 9 noiembrie, orele 17:00 și 19:00, bilete aici

 

Ne vedem acolo! Weekend plăcut!