22 Jan 2020

Film, teatru, muzică & Co. [24-26 ianuarie]


Un weekend prelungit? Ieeei, perfect pentru evenimente! 

Avem super premiere la cinema: 1917 (2 premii la Globurile de Aur și 10 nominalizări la Oscar – trebuie să îl vezi!) și Les Misérables (Premiul Juriului, Cannes 2019 și propunerea Franţei pentru Oscar). Dar și un festival de film cu intrare liberă: Zilele Filmului „Memoria Holocaustului” la Cinema Muzeul Țăranului. 

La capitolul teatru stăm întotdeauna foarte bine! Mai jos sunt sugestiile noastre pentru acest weekend: Ziua în care a dispărut soarele la Apollo111 Teatrul, Cataclisma la unteatru și multe altele!

Cât despre muzică, atât îți spunem: nu pierde Om la Lună în Control Club!

FILM

Cinema Elvire Popesco, 1917

Filmul 1917, regizat de Sam Mendes, este premiat cu 2 Globuri de Aur și nominalizat la 10 categorii ale premiilor Oscar!

În timpul Primului Război Mondial doi tineri soldați englezi primesc o misiune imposibilă. Ei trebuie să livreze pe teritoriul inamic un mesaj care ar putea salva 1600 de vieți omenești. 

#Premiera: vineri, 24 ianuarie, ora 21:00, bilete disponibile aici.

Cinema Union, Les Misérables

Premiul Juriului, Cannes 2019 și propunerea Franţei pentru Oscar!

Stephane se alătură brigăzii anti-criminalitate din Montfermeil, într-un cartier problematic din suburbiile Parisului. Când o operațiune de arestare scapă de sub control, o dronă filmează toate mișcările pe care le fac polițiștii.

#Premiera: Vineri, 24 ianuarie, ora 20:00, bilete disponibile aici.

Cinema Muzeul Țăranului, Zilele Filmului „Memoria Holocaustului”

O alternativă la metodele clasice de cunoaștere, programul cultural Zilele Filmului „Memoria Holocaustului” ne impulsionează să descoperim istoria dintr-o perspectivă diferită, prin arta cinematografică. 

Documentare, producții artistice și animate ne amintesc de unul dintre cele mai întunecate episoade din istoria Europei și a României, Holocaustul. 

24-26 ianuarie, program complet și bilete cu valoare 0 disponibile aici.

Cinemateca Eforie, Omul Elefant

Opt nominalizări la Oscaruri și patru la Globurile de Aur!

Mel Brooks s-a luptat ani de zile să transpună pe ecran povestea adevărată a lui John Merrick – poreclit cu cruzime «omul elefant» din cauza tumorilor sale vizibile. Și s-a luptat la fel de mult pentru a-l avea regizor pe Lynch. Lucrând cu imagini alb-negru de o mare frumusețe pe ecran lat, Lynch zugrăvește Londra secolului al XIX-lea ca pe un amestec urât, incomod, între sensibilitatea victoriană fastidioasă și realitatea dezolantă a revoluției industriale.

Duminică, 26 ianuarie, ora 15:00, bilete disponibile aici.

TEATRU

Apollo111 Teatrul, Ziua în care a dispărut soarele

„Ziua in care a disparut soarele” este o introspecție fabuloasă în mintea unei femei aflate într-o situație extremă. Jessie intră într-o lume imaginară datorită șocului intens prin care trece, fiind forțată să coboare adânc în subconștient, pentru a afla un secret din trecut, vital pentru eliberarea ei. Ziua unei eclipse de soare este cheia întâmplării. Punctul culminant are loc intr-un minut de întuneric total. 

Vineri, 24 ianuarie, ora 20:00, bilete disponibile aici

unteatru, Cataclisma

„Cataclisma” este un solo coregrafic care prezintă un corp (feminin) bombardat cu informație. Informația îl manipulează, îl revoltă, îi face rău, dar, n-are ce face... Spectacolul exemplifică prin corporalitate și „corporealitate” tranziția „cronologică” de la omul din apartament/birou/club, la omul din peșteră. 

Duminică, 26 ianuarie, ora 19:00, bilete disponibile aici.

Teatrul InDArt, Cum să pierzi trenul într-un colț de lume

Două povești de iubire care, gravitând în aria comicului de limbaj și de situație, par a nu avea nicio similitudine, dar, dacă privim cu atenţie personajele, realizăm că sunt asemenea nouă tuturor, nici mai bune, nici mai rele, doar dragostea fiind elementul comun care le luminează existența. Două povești care îndeamnă la autoreflecție cu zâmbetul pe buze. 

Sâmbătă, 25 ianuarie, ora 20:00, bilete disponibile aici.

REACTOR, 99,6%

99,6% este o creație colectivă a nouă artiști maghiari și români care s-au întâlnit în preajma centenarului pentru a vorbi despre lucrurile care îi apropie. Despre conviețuire și despre limbaje comune. 99,6% nu este un spectacol, e o călătorie delicată spre acceptare și solidaritate.  

Vineri, 24 ianuarie, ora 20:00, bilete disponibile aici

SPECTACOLE PENTRU COPII

Teatrul de Artă București. Iepurele alb

Un iepuraș de pluș, două acrițe cu mâini magice și o istorioară surprinzătoare și plină de tâlc devin rețeta perfectă pentru o dimineață de poveste, în familie.

Duminică, 26 ianuarie, ora 11:00, bilete disponibile aici.

Teatropolis Junior, Scufița roșie & Live Piano

Gândiți-vă doar atât...Că veți râde cu gura până la urechi și niciodată nu veți mai putea să o compătimiți pe Scufița Roșie! Copiii au o forță nebănuită...care merită descoperită!

București: Sâmbătă, 25 ianuarie, ora 11:00, bilete disponibile aici.

Pitești: Duminică, 26 ianuarie, ora 12:00, bilete disponibile aici.

MiniREACTOR, Viața secretă a celor mai neașteptate obiecte

Sâmbătă, 25 ianuarie, ora 11:00, bilete disponibile aici.

Teatrul Arlechino Brașov, Metamorphose

Spectacolul < METAMORPHOSE > este unul de laborator care valorifică multiple forme de exprimare, este o expresie de manifestare artistică extrem de complexă, care încorporează toate formele de exprimare ale creației: muzica, dansul, pantomima, simbolistica, mânuirea și animarea păpușilor.

Sâmbătă, ora 10:30 și duminică, ora 12:00, bilete disponibile aici.

MUZICĂ

Control Club, om la lună prezintă Liniștea

‘Liniștea’ este despre perechi desperecheate din neatenție sau din prea multă siguranță. Din nesincronizare. Din gândul că totul ni se cuvine și că totul este mereu despre noi – niciodată despre celălalt.

‘Liniștea’ este despre oameni plini de intenții bune transformate în finaluri dezastruoase. Este despre neputința schimbării finalului și mai ales neputința propriei schimbări.

Om la Lună este un strigăt. De mare iubire, de frică, de bucurie, de regăsire, de tristețe, de neadaptare, de renunțare, de curaj, de recunoștință.

Vineri, 24 ianuarie, ora 20:00, bilete disponibile aici.

Stagiunea Camerală Florescu-Fernandez & Friends la București

Program:

-Ludwig van Beethoven Trio cu pian op.1, nr.3

-Johannes Brahms Trio nr.2, op.87

Mircea Dumitrescu, vioară

Makcim Fernandez Samodaiev, violoncel

Monica Florescu, pian

Vineri, 24 ianuarie, ora 19:00, bilete disponibile aici.

https://eventbook.ro/music/bilete-stagiunea-camerala-florescu-fernandez-friends-bucuresti 

Opera Maghiară Cluj, Liliacul

Duminică, 26 ianuarie, ora 18:00, bilete disponibile aici.

Ne vedem acolo! Weekend plăcut!