Other
06 Feb 2020

Film și teatru în București [7-9 februarie]


Ce facem în weekend? Mergem la film și la teatru! Avem câteva proiecții interesante, premiere și filme de cinematecă, dar și spectacole de teatru pentru cei mari și cei mici.

Să începem cu Little Women sau Fiicele doctorului March, așa cum a fost tradus și adaptat în limba română. Greta Gerwig transpune pe marele ecran povestea clasică a celor 4 surori cu inteligență și emoție. Schimbă ordinea cronologică a evenimentelor și sigur o să vă țină curiozitatea trează până la final.

Avem Balanța, filmului lui Lucian Pintilie din 1991, care a fost restaurant în format digital 4K. L-ați văzut? Oare va fi o vizionare în premieră sau o revizionare pentru nostalgici?

Dacă suntem la nostalgie, recomandăm Să ucizi o pasăre cântătoare și Zbor deasupra unui cuib de cuci la Cinemateca Eforie!

Cât despre teatru… vă invităm să descoperiți secțiunea mai jos, dar vă dăm câteva indicii: Pisica lui Schrödinger, O relația deschisă, Ludwig van Bethy, Hansel și Gretel & Live piano.

FILM

Little Women / Fiicele doctorului March

Regizoarea şi scenarista Greta Gerwig (Lady Bird) ecranizează "Little Women", care  se bazează atât pe romanul clasic cât şi pe alte scrieri ale Louisei May Alcott, redând parcursul, suişurile şi coborâşurile vieţii lui Jo March, un alter ego al scriitoarei.  În accepţiunea lui Gerwig, îndrăgita poveste a celor patru surori, care erau hotărâte să-şi trăiască viaţa după propriile lor criterii, este valabilă în orice epocă şi totodată potrivită pentru momentul actual. 

#Premiera: vineri, 7 februarie, bilete disponibile aici.

Balanța, versiune restaurată în format digital 4K

București, anul 1988. Nela, o tânără profesoară, are grijă de tatăl ei, fost colonel în Securitate, acum pe moarte. El vrea ca trupul său să fie folosit pentru cercetări medicale, dar Universitatea refuză, din moment ce frigiderele sale sunt stricate. Nela pleacă în provincie, unde a fost repartizată la o școală. Îl întâlnește pe Mitică, un doctor la spitalul local care, ca și ea, nu acceptă compromisurile și e plin de visuri și optimism. Cei doi îi deranjează pe toți cei din jur cu atitudinea lor dar vor reuși să facă față provocărilor vieții, de parcă ar fi fost atinși de grația divină...

Bilete disponibile aici.

Cinemateca Eforie

Să ucizi o pasăre cântătoare

Sâmbătă, 8 februarie, ora 17:00, bilete disponibile aici.

Zbor deasupra unui cuib de cuci

Sâmbătă, 8 februarie, ora 19:30, bilete disponibile aici.

TEATRU

unteatru, Pisica lui Schrödinger

Spectacolul urmărește traseul psihologic al unei persoane afectate de anxietate și depresie, de la încercările de a raționaliza ceea ce i se întâmplă, la eforturile de a îndeplini sarcini banale, la cele de a păstra aparența normalității. Cu toate că factorii declanșatori se găsesc undeva în exterior, lupta e dusă cu totul în interior, între diferitele voci interioare care zgândăresc, inhibă, sperie, într-o polifonie care nu lasă loc de liniștea în care se pot căuta și găsi soluții.

Vineri, 7 februarie, ora 19:00, bilete disponibile aici.

Teatrul Apropo, Ultima dorință

Două prietene față în față cu mai multe situații excepționale vă vor purta din birourile corportatiste până la mare cu cortul, unde se poate vorbi liber despre orice sub stele.

Scandalos, delicat, delirant prin exaltare, suav și emoționant - veți fi surprinși, dar merg în aceeași propoziție despre acest spectacol care cuprinde scene ce pot face parte din viața fiecăruia dintre noi.

Duminică, 9 februarie, ora 19:00, bilete disponibile aici.

Teatrul de Artă București, O relație deschisă

Ce îți rămâne de făcut când, propunându-i soției "o relație deschisă", constați că o ajuți să întâlnească bărbatul perfect? 

Premiul pentru cea mai bună actriță (Andreea Bibiri), la Festivalul Internațional de Teatru Oradea, 2019

Premiul pentru cea mai bună regie și

Premiul special al juriului pentru Andreea Bibiri, la FITIC 2019

Invitat la TMF Independent - Teatrul „Maria Filotti”, Brăila, 2019

Invitat la Comic 7B - Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie, 2018

Sâmbătă, 8 februarie, ora 19:15, bilete disponibile aici.

Teatrul InDArt, Ludwig van Bethy

Unde începe şi unde se termină familia? Unde începe şi unde se termină dorinţa de a avea un copil? Cât înseamnă dorinţa şi cât înseamnă ego? Societatea oferă un cadru ideal sau cadrul existent dă notă unei societăţi care se vrea ideală? Întrebările acestea dau naştere unei poveşti care, la rândul ei, dă naştere unor alte întrebări. Spectacolul „Ludwig Van Bethy” înseamnă alăturarea unor principii psihologice în sfera unor oameni cu anumite trăiri, traume şi bagaje, fiecare cu imaginea sa distinctă despre copilărie şi familie. 

Duminică, 9 februarie, ora 17:00, bilete disponibile aici.

SPECTACOLE PENTRU COPII

Teatropolis Junior, Hansel și Gretel & Live piano

O poveste mai dulce ca turta dulce din casa vrăjitoarei și mai caldă decât un soare de vară...

“Hänsel și Gretel” este un spectacol al copilăriei, al candorii, al iubirii fraterne care învinge orice pericol și te umple de emoție. Bucuria se împletește cu muzica originală în acompaniament Live de pian și curajul se arată învăluit în suspans...

Sâmbătă, 8 februarie, ora 11:00, bilete disponibile aici.

Ne vedem acolo! Weekend plăcut!