Movie
21 Jun 2019

Film Food: experiențe cine-culinare la TIFF Sibiu


Film Food continuă să-i surprindă și la Sibiu pe pasionații de film și gastronomie cu povești savuroase și detalii picante din culisele celor mai cunoscute restaurante din Europa. Pentru a celebra faptul că anul acesta Sibiu este Regiune Gastronomică Europeană, programul ediției cu numărul 13 aduce în premieră pe marile ecrane din Sibiu o nouă secțiune care include 3 producții speciale.

Documentarul distins cu Premiul Emmy în 2018, Povestea risipei alimentare / Wasted!, își propune să schimbe modul în care oamenii cumpără, gătesc, reciclează și consumă alimentele. În filmul proiectat vineri, pe 28 iunie, de la ora 21:45, în Piața Habermann, regizorii Anna Chai și Nari Kye dezvăluie contribuția deșeurilor alimentare la schimbările climatice și demonstrează că fiecare dintre noi poate face mici schimbări pentru a rezolva una dintre cele mai mari probleme ale secolului XXI.

Pe 29 iunie, tot în Piața Habermann de la ora 21:45, cinefilii și gurmanzii deopotrivă, pot afla totul despre povestea fascinantă a uleiului de măsline din Extravirgin / Virgin & Extra: Jaén, The Land of the Olive Oil, cel mai recent documentar al cunoscutului regizor spaniol José Luis López-Linares, proiectat în premieră la San Sebastián IFF. Acesta propune o călătorie prin Jaén, provincia cunoscută pentru calitatea superioară a celui mai popular ingredient din dieta mediteraneană.

Nu există secrete ale bucătăriei scoțiene care să nu fie dezvăluite duminică, 30 iunie, în Frații Roca în Scoția / Chef’s Diaries: Scotland, proiectat la Centrul Cultural „Ion Besoiu” (Sala Mică), de la ora 16:00. În documentarul semnat de Laura Otálora Pardo, faimoșii Chefi catalani Joan, Josep și Jordi Roca, numiți în 2016 Ambasadori ONU, explorează țara-n lung și-n lat, întâlnesc pescari, fermieri și producători de brânzeturi, descoperind tradițiile locale și căutând inspirație pentru îmbogățirea meniului El Celler de Can Roca – restaurantul lor din Spania premiat cu trei stele Michelin și desemnat de două ori Cel mai bun din lume.

Prețul unui bilet la proiecțiile din secțiunea Film Food este de 15 lei. Acestea pot fi achiziționate online de pe tiff.eventbook.ro sau direct din locații, înaintea proiecților.