fbpixel
Skip to main content

Cele mai iubite filme de la TIFF, pe marele ecran din Oradea

Cele mai iubite filme de la TIFF, pe marele ecran din Oradea

Mere (r. Christos Nikou) explorează o versiune a lumii măcinate de un virus agresiv care provoacă pierderea totală a memoriei. Cate Blanchett este producătorul executiv al filmului care va putea fi urmărit vineri, de la ora 20:00. Tot aici va rula duminică, de la ora 16:00, Noaptea regilor (Night of the Kings, r. Philippe Lacôte), o poveste fascinantă dintr-o închisoare din Coasta de Fildeș, aflată în acest an pe lista scurtă a nominalizărilor la Oscarul pentru Cel mai bun film străin.

Sâmbătă, la Filarmonică, de la ora 16:30, se va vedea Noua ordine (New Order, r.Michel Franco), premiată cu Leul de Argint la Veneția, despre o serie de proteste violente ce reușesc să răstoarne întregul sistem, destabilizând, în vâltoarea lor, viețile tuturor. În aceeași zi, va rula aici, de la ora 20:00, Dineu cu vecinii de sus (r. Cesc Gay), comedia savuroasă care a deschis cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Duminică, de la 15:30, orădenii sunt invitați să vadă Vara lui ’85 (r. François Ozon), un film despre cei dintâi fiori ai dragostei, nominalizat la 12 Premii César. Ora 17:45 este rezervată filmului Lecții de persană (r. Vadim Perelman), în care un tânăr își inventează o altă identitate pentru a scăpa de pericolul execuției. În aceeași seară, de la ora 20:30, la Palatul Baroc va rula în aer liber Succes de public (The Big Hit, r. Emmanuel Courcol), comedia anului la European Film Awards 2020.