fbpixel
Skip to main content
Movie
19 Sep 2021

Cele mai iubite filme de la TIFF, pe marele ecran din Oradea


Mere (r. Christos Nikou) explorează o versiune a lumii măcinate de un virus agresiv care provoacă pierderea totală a memoriei. Cate Blanchett este producătorul executiv al filmului care va putea fi urmărit vineri, de la ora 20:00. Tot aici va rula duminică, de la ora 16:00, Noaptea regilor (Night of the Kings, r. Philippe Lacôte), o poveste fascinantă dintr-o închisoare din Coasta de Fildeș, aflată în acest an pe lista scurtă a nominalizărilor la Oscarul pentru Cel mai bun film străin.

Sâmbătă, la Filarmonică, de la ora 16:30, se va vedea Noua ordine (New Order, r.Michel Franco), premiată cu Leul de Argint la Veneția, despre o serie de proteste violente ce reușesc să răstoarne întregul sistem, destabilizând, în vâltoarea lor, viețile tuturor. În aceeași zi, va rula aici, de la ora 20:00, Dineu cu vecinii de sus (r. Cesc Gay), comedia savuroasă care a deschis cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Duminică, de la 15:30, orădenii sunt invitați să vadă Vara lui ’85 (r. François Ozon), un film despre cei dintâi fiori ai dragostei, nominalizat la 12 Premii César. Ora 17:45 este rezervată filmului Lecții de persană (r. Vadim Perelman), în care un tânăr își inventează o altă identitate pentru a scăpa de pericolul execuției. În aceeași seară, de la ora 20:30, la Palatul Baroc va rula în aer liber Succes de public (The Big Hit, r. Emmanuel Courcol), comedia anului la European Film Awards 2020.