Movie
09 Oct 2021

3, 2, 1, Minimest!


Imaginația nu cunoaște limite în poveștile animate care se pregătesc să-i întâlnească pe cei mici la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. În perioada 8-17 octombrie, titlurile din secțiunea competițională Minimest se întorc pe marile ecrane din București, spre încântarea copiilor care se vor bucura, la această ediție, și de o amplă selecție de lungmetraje dedicate lor. Filmele din competiție vor putea fi vizionate atât la cinema, cât și online, pe platforma festivalului, de pe orice dispozitiv, de oriunde din România. Proiecțiile dedicate celor mai tineri fani ai animației vor fi însoțite de un program antrenant de ateliere creative.

Competiția Minimest

Cele 20 de scurtmetraje selectate în competiție la secțiunea film pentru copii adună o varietate de tehnici de animație (desen 2D, stop motion, 3D, colaj, teatru de umbre animat, elemente din lumea vegetală animate) și mai ales o bogăție de teme ce rezonează cu interesele copiilor de azi: preocuparea pentru un mediu curat și protejarea acestuia, prietenia, relația dintre generații, legătura puternică dintre copii și animalele de companie, puterea de a trece cu curaj peste evenimente mai puțin plăcute, acceptarea diversității în comunitate, respectul față de cei mai puțin norocoși, reinterpretarea originală a literaturii pentru copii.

Filmele sunt create de profesioniști cu experiență, dar și de studenți în animație la școli de prestigiu din Europa, cu titluri selectate chiar pe lista de filme eligibile la Oscarul pentru Cel mai bun scurtmetraj animat. Scurtmetrajele Minimest se adresează mai ales copiilor cu vârste între 6 și 12 ani, dar pot fi vizionate cu plăcere și de către adulți. În buna tradiție a festivalului, cel mai bun scurtmetraj pentru copii va fi ales de către un juriu format din trei copii și va fi anunțat în cadrul Galei de decernare a premiilor Animest, pe 16 octombrie.