Movie
30 Sep 2019

#UnitedSheep – Anim’est devine ANIMEST


Ajunsă la vârsta adolescenței, oița Animest devine și mai îndrăzneață la cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație (4-13 octombrie, București), și lansează un apel la unitate, susținut de o selecție puternică de titluri noi și abordări curajoase.

 

Puterea pe care actul creației o manifestă în societate se coagulează astfel într-un mesaj simplu: #UnitedSheep, United@Cinema!

 

Mai mult decât un festival de film, Animest a devenit, în cei 14 ani de existență, un adevărat fenomen. Diversitatea caracteristică publicului interesat de animație, numărul mare de spectatori prezent în sălile de proiecție și calitatea filmelor înscrise an de an în fiecare dintre secțiunile competiționale au transformat, în timp, singurul festival de gen din România într-o voce a comunității. 

 

,,Consumatorii de animație sunt tineri la trup și suflet, și preferă forme diferite de expresie. Astfel, aceștia refuză categoric convenționalul și aderă la orice formă de nesupunere culturală. Animest e cel mai important festival de animație din regiune, iar în 2019 își propune să fie ecoul unei comunități active, care se implică in viața cetății. 2019 e anul în care oile își recâștigă teritoriul’’, punctează directorul creativ Marius Roșu, care semnează conceptul campaniei de imagine Animest.14.

 

Astăzi, Anim’est devine Animest, iar mascota festivalului ajunge să se identifice cu fiecare dintre spectatorii care au crezut în ea, relansând, într-o nouă formulă, apelul la unitate, curaj și libertate de exprimare artistică.