Movie
01 Oct 2019

Călătoria fantastică a Maronei - o poveste pentru întreaga familie


Premiera Călătoria fantastică a Maronei deschide cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Animație Animest (4-13 octombrie, București) printr-o proiecție-eveniment în versiunea originală, în limba franceză, programată pe 4 octombrie, de la ora 19:30, la Cinema City, în Afi Cotroceni, în prezența regizoarei Anca Damian, a co-producătorului francez Ron Dyens și a echipei filmului.

 

Cel de-al treilea lungmetraj de animație semnat de Anca Damian a avut premiera internațională în luna iunie, în cadrul competiției oficiale Annecy, cel mai mare Festival de Film de Animație din lume. Criticii s-au declarat impresionați de povestea captivantă a protagonistei, o cățelușă născută în urma unei povești de iubire dintre un dog argentinian și o metisă atrăgătoare, ce lasă urme profunde în viețile stăpânilor care, rând pe rând, o primesc în familiile lor. După un accident, ea își amintește de iubirea necondiționată pe care le-a purtat-o fiecăruia dintre ei, indiferent de confortul pe care l-a găsit în căminele lor sau de multele nume pe care i le-au dat. 

 

Filmul este o producție Belgia – Franța – România,  iar scenariul poveștii este semnat de Anghel Damian, după o idee a Ancăi Damian. Talentatul ilustrator belgian Brecht Evens este creatorul personajelor și cel care a reușit, prin imagini 2D și 3D să redea lumea magică și plină de aventuri a Maronei, incluzând casele temporare, zonele întunecate, aleile, fricile și  visele cățelușei.

 

În România, filmul este distribuit de Aparte Film și va intra în cinematografe din 4 octombrie, odată cu lansarea din deschiderea Animest.