fbpixel
Skip to main content

BASMa CURATĂ

UNDERCLOUD #12

BASMa CURATĂ UNDERCLOUD #12

PRODUCȚIE: LINOTIP BUCUREȘTI

CONCEPT ȘI COREGRAFIE: Arcadie Rusu

COREGRAF SECUND: Ioana Marchidan

DISTRIBUȚIE: Simona Dabija, Teodora Velescu, Oana Zara, Ștefan Lupu, Filip Stoica, Cosmin Vasile, Răzvan Mihai Rotaru, Anda Stoian

MUZICA: Alexandru Suciu

SCENOGRAFIE: Anca Cernea

LIGHT DESIGN: Hermina Stănciulescu

DURATA: 1 h

Cum arată astăzi supereroul tradițional? Cine este Făt-Frumos? Cele mai cunoscute basme românești iau viață în BASMa Curată un spectacol de dans contemporan în dramaturgia lui Arcadie Rusu.

BASMa Curată este un spectacol de dans contemporan construit pe baza rememorării originii culturale românești, pornind de la elemente specifice de folclor, precum basmele și poveștile sau obicieiuri tradiționale românești.

Dramaturgia spectacolului poartă semnătura coregrafului Arcadie Rusu pornind de la două dintre cele mai cunoscute povești/basme autentice românești: „Ursul păcălit de Vulpe” și „Prâslea cel voinic și merele de aur”. Spectacolul creează o sinteză a personajelor din basmele românești și subliniază prezența unor aspecte ale lor în societatea imediat contemporană.  Cum arată supereroul tradițional astăzi? Cine este Făt-Frumos, astăzi? Cum supraviețuiește Greuceanu? Cine sunt zmeii și în ce fel o putem reinterpreta contemporan pe Ileana Cosânzeana?

we also recommend