fbpixel
Skip to main content

Sunt una dintre fortunate

Sunt una dintre fortunate

„Sunt una dintre fortunate” este un spectacol despre sutele de mii de copii români care au crescut între două telefoane, între două pachete, care au suflat în lumânări aniversare pe video. Este despre mamelor lor care au plecat fără să se poată uita înapoi, care au îngrijit simultan bătrâni în Italia și copii în România, şi care au reuşit să găsească forța de a rămâne la suprafață într-un climat economic extrem de nesigur, atât acasă, cât și în ţările spre care au plecat. Este despre cei care au învăţat să trăiască între aici şi acolo.

„Sunt una dintre fortunate” ne prezintă cum la începutul anilor 2000, în căutare de mai bine, o femeie își împachetează câteva haine și pleacă în Italia, unde ajunge să lucreze ca badantă. Fiul ei de șapte ani rămâne acasă, în grija bunicii. Cu o privire intimă, ,,Sunt una dintre fortunate” dezvăluie secvențe din evoluția relației mamă-fiu, dar și parcursurile lor individuale.

Textul are la bază câteva din cele 50 de interviuri realizate în cadrul proiectului Anonimii Migrației. Teatru Documentar Rural – cu precădere în satele Carastelec, Hida și Marca, județul Sălaj.

O producție a Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău 


 

Regia: Lorand Maxim; Distribuție: Oana Hodade, Dániel Láng, Doru Taloș; Documentare: Ágota Ábran, Corina Bejinariu, Valer Simion Cosma, Iulia Hossu, Lorand Maxim, Vlad Petri, Anda Pop, Alexandra Voivozeanu; Muzica: Panna Adorjáni, Zsolt Bodoki-Halmen, Dániel Láng; Text: Alexandra Voivozeanu; Scenografie: Anda Pop.  

we also recommend

disponibil pentru vizualizare până la 31.07.2020
CIUDAT IMOBIL


Online

15.08.2020
Cerere in casatorie

de A. P. Cehov
Bastionul Tesatorilor, Brasov

ARTĂ UNDERCLOUD #13
13.08.2020
ARTĂ

UNDERCLOUD #13
Curtea Muzeului Țăranului Român