fbpixel
Skip to main content

Sunt una dintre fortunate

Focus: Teatru Documentar

Sunt una dintre fortunate Focus: Teatru Documentar

Focus: Teatru Documentar

Spectacolul se va juca la Reactor pentru un număr limitat de spectatori și se va transmite în același timp online, prin livestream.

 

Regia: Lorand Maxim

Text: Alexandra Voivozeanu

Distribuție: Oana Hodade, Dániel Láng, Doru Taloș

Scenografie: Anda Pop.

Documentare: Ágota Ábran, Corina Bejinariu, Valer Simion Cosma, Iulia Hossu, Lorand Maxim, Vlad Petri, Anda Pop, Alexandra Voivozeanu

Muzica: Panna Adorjáni, Zsolt Bodoki-Halmen, Dániel Láng

 

Producător: Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău în parteneriat cu Reactor de creație și experiment.

 

„Sunt una dintre fortunate” este un spectacol despre sutele de mii de copii români care au crescut între două telefoane, între două pachete, care au suflat în lumânări aniversare pe video. Este despre mamelor lor care au plecat fără să se poată uita înapoi, care au îngrijit simultan bătrâni în Italia și copii în România, şi care au reuşit să găsească forța de a rămâne la suprafață într-un climat economic extrem de nesigur, atât acasă, cât și în ţările spre care au plecat. Este despre cei care au învăţat să trăiască între aici şi acolo.

 

La începutul anilor 2000, în căutare de mai bine, o femeie își împachetează câteva haine și pleacă în Italia, unde ajunge să lucreze ca badantă. Fiul ei de șapte ani rămâne acasă, în grija bunicii. Cu o privire intimă, Sunt una dintre fortunate dezvăluie secvențe din evoluția relației mamă-fiu, dar și parcursurile lor individuale.

Textul are la bază câteva din cele 50 de interviuri realizate în cadrul proiectului Anonimii Migrației - cu precădere  în satele Carastelec, Hida și Marca, județul Sălaj.


 

Eveniment co-finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și de Administrația Fondului Cultural Național.

we also recommend

14.11.2020
Dureri Fantomă

de Vasili Sigarev
Teatrul de Artă București, Bucuresti

stagiunea toamnă 2020
Abonament 20 de intrări


Teatrul InDArt, Bucuresti

Domnișorul regie Dan Mirea
25.10.2020
Domnișorul

regie Dan Mirea
Restaurant Bordeaux