fbpixel
Skip to main content

Stabat Mater

Stabat Mater

***Spectacol premiat la UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice cu Premiul pentru cel mai bun spectacol 2018

"Stabat Mater" de azi este un spectacol de dans contemporan creat pornind de la concertul preclasic "Stabat Mater", compus de Giovanni Batista Pergolesi în secolul XVIII, referindu-se la suferința mamei lui Iisus, atunci când fiul ei este răstignit pe cruce.

Spectacolul aduce în prim plan relația dintre Maria și fiul său, într-o formă reprezentativă dansului contemporan. Cercetarea coregrafică pornește de la puținele referiri biblice și științifice despre Maria și impactul ei în dezvoltarea lui Iisus, de la relația dintre doi oameni etalon ce au trait acum 2000 de ani, care sunt foarte prezenți în zilele noastre ca și modele de urmat, dar despre a caror legatură nu se știu foarte multe.

Conceptul regizoral dezvoltă și amplifică această legătură și o evidenșiază prin alăturarea conceptului coregrafic unui contemporan vizual în care nu mai vorbim despre moartea corpului ca sacrificiu suprem, vorbim despre o constantă răstignire a ego-ului, răstignire pe care o putem percepe cel mai puternic prin liniștea din interior, acolo unde gândul și cuvintele nu mai sunt prezente. Acolo se află doar acceptarea emoției, frecvența ei și energia. În concret, azi toți suntem Maria și fiul ei, cu aceeași poveste, fără poveste.

Despre ce este vorba de fapt? Nicio vorbă. Dans contemporan. Muzică preclasică interpretată live. Despre viață, înaltare prin acceptarea emoțiilor. Răstignirea contemporană nu reprezintă decât refuzul de a lasa lucrurile să se întâmple și de a le accepta necesitatea.

Coregrafie: Ioana Marchidan

Regie: Amalia Olaru

Performeri: Arcadie Rusu si Ioana Marchidan

Soliste:

Claudia Codreanu ( mezzo) și Georgiana Dumitru (soprana) /

Antonela Bârnat ( mezzo) și

Cristina Maria Oltean ( soprana)

 

Ansamblu muzical:

Vioara I: Gabriel Dănilă

Vioara II: Natalia Pancec

Viola: Oana Spânu - Vişenescu/Mihaela Moscalu

Violoncel: Ștefania Budd

Pian: Adela Lorincz

 

Light design, scenografie, afiș și videoproiectii: Hermina Stănciulescu

we also recommend

Abonament 2 spectacole Maraton românesc de comedie la Bruxelles Un Bărbat Și Mai Multe Femei + Șase Lecții De Dans În Șase Săptămâni
31.10.2019 - 18:30 & 20.30
Abonament 2 spectacole Maraton românesc de comedie la Bruxelles

Un Bărbat Și Mai Multe Femei + Șase Lecții De Dans În Șase Săptămâni
Théâtre Molière, Bruxelles