fbpixel
Skip to main content

Spectacole selectate la open call – „Istoria românilor pe scurt”

Spectacole selectate la open call – „Istoria românilor pe scurt”

Scenariul și regia: Lucian Țion

Păpuși: Florin Suciu și Oana Tămaș

Cu: Bogdan Gontineac, Dragoș Lupău, Silviu Ruști

„Istoria românilor pe scurt” este o comedie satirică care își propune să acopere (în doar trei personaje) întreaga istorie a românilor lungă de 2000 de ani. Cei trei actori propun publicului, folosindu-se de o rețetă pe alocuri interactivă, să reevalueze - dintr-o perspectivă care promovează interculturalismul istoric al etniilor care alcătuiesc azi populația României - cele mai importante momente din istoria românilor. Spectacolul se oprește la câteva momente-cheie: Școala Ardeleană, filmul „Mihai Viteazul” realizat de Sergiu Nicolaescu, momentul „Marii Uniri”, controversata figură a lui Ion Antonescu și rolul României în cel de-al Doilea Război Mondial.

Sub motto-ul „un popor care nu poate să se amuze de propriul trecut nu este un popor matur”, „Istoria românilor pe scurt” urmărește să descopere identitatea etnică și politică a românilor prin diferite incursiuni (ne)ortodoxe în istoria antică și modernă, cercetând ce se află în spatele miturilor fondatoare și al valorilor naționale intangibile. Spectacolul combină teatrul de comedie, teatrul satiric, teatrul de păpuși și teatrul muzical.

Durata: 105 min. (cu pauză inclusă)

O producție a Asociației Magic Puppet

Spectacolele au fost selectate în cadrul Open call-ului de teatru independent @ Grădina cu Filme – Cinema & More, de către un juriu format din Chris Simion-Mercurian, Rozana Mihalache și Ioan Maxim.

we also recommend

Femei după „Totul despre femei” de Miro Gavran
01.03-31.12.2021
Femei

după „Totul despre femei” de Miro Gavran
Online, TNRS - SCENA DIGITALA