fbpixel
Skip to main content

Șase lecții de dans în șase săptămâni

de Richard Alfieri

Șase lecții de dans în șase săptămâni de Richard Alfieri

Cu: Victoria Cociaș și George Constantinescu

Regia, traducerea, costumele: Lavinia Jemna Oltenau

Scenografia: Romulus Boicu

Coregrafia: Mihai Petre

*Realizat cu sprijinul Academiei de Dans Mihai Petre

 

Lily Harrison (Victoria Cociaș), văduva unui preot baptist, îşi angajează un profesor de dans, la domiciliu, pe italianul Michael Minetti (George Constantinescu). Între Lily şi Michael sar scântei de la prima întâlnire. Se mint, se agresează şi se ironizeză reciproc, dar de-a lungul celor şase săptămâni, în timpul orelor de dans, Lily şi Michael, amândoi cu mult umor, temperament, dar şi sensibilitate, ajung să se cunoască, să se respecte şi să-şi îmbogăţească viaţa cu o mare şi frumoasă prietenie. 

 

”Șase lecții de dans în șase săptămâni” este o comedie bine scrisă, cu un dialog alert şi plin de haz, dar şi cu momente duioase, surprize şi răsturnări de situaţii, muzică şi dans. Farmecul acestei piese este că atinge toate aceste elementele sensibile, fără să intre în patetism, păstrând constant şi bine echilibrat limbajul de comedie. Iar dansul devine o metaforă a apropierii între oameni.” Lavina Jemna Oltenau 

 

În mai puțin de 6 luni de la premiera de la București, spectacolul a fost invitat și s-a jucat, cu casa închisă la Köln, în Germania, la invitația Centrului Cultural Român Köln. 

we also recommend

La tiganci dupa Mircea Eliade
17.02.2020
La tiganci

dupa Mircea Eliade
unteatru