fbpixel
Skip to main content

Proștii sub clar de lună

Proștii sub clar de lună

Spectacolul "Proștii sub clar de lună" este o comedie care recreează exemplar lumea prostiei în care trăim. Personajele lui Mazilu se regăsesc în fauna lumii de azi, cu tarele ei. Carențe de caracter, snobism, ridicol, ego exacerbat, spirit gregar, cinism, corupție, superficialitate în viața de cuplu etc. sunt exploatate comic, în stilul unic al lui Teodor Mazilu, adus la zi. Era timpul ca genialul Teodor Mazilu să revină pe scenă!

Damfurile occidentale ale personajelor sunt exprimate în cheia operetei grotesc-comice. Ele iau modele de comportament din filme, reclame, seriale TV. Gândesc și vorbesc în sloganuri. Cuplurile se cred în filme și telenovele și își ghidează viața după false valori. Prostia omenească maziliană în expresie de music-hall pe un catwalk – epigonic, „lăutărește”, cu materialul clientului, descins din periferiile cele mai obscure și aspirând la standarde occidentale glamour.

Gogu, Clementina, Emilian și Ortansa, nemuritoarele personaje maziliene mimează niște calități pe care nu le au, în schimb sunt epigonii perfecți ai modelelor lor: Gogu visează statutul de interlop super-simpatic, Clementina se crede o divă occidentală – mai ceva ca Miss Univers, Emilian se crede agentul 007 în Fisc, iar Ortansa se visează Jennifer Lopez în plină glorie. Specific maziliană este sinceritatea cu care își recunosc și exhibă goliciunea interioară. Sunt dezinvolte și își supralicitează aparențele glamour.

Proștii sub clar de lună - o comedie de calitate de care publicul are acum atât de multă nevoie!

Adaptarea textului: Radu Aldulescu
Regia și ilustrația muzicală: Alina Hiristea
Scenografia: Șerban Savu
Videoedit: Iulia Pană

Gogu – Karl Baker
Ortansa – Corina Dănilă
Clementina –Patricia Ionescu
Emilian – Dorin Enache

📍 Recul - Splaiul Unirii 160
🗓 Sâmbătă, 25 iunie
⏰ 20:00
🎟 Preț bilet 50 lei. Recomandăm achiziționarea biletelor online de pe eventbook.ro (link în curând), însă pot fi achiziționate și de la fața locului, în ziua spectacolului.

we also recommend