fbpixel
Skip to main content

OTELO, după OTHELLO de William Shakespeare

14+
OTELO, după OTHELLO de William Shakespeare

14+

Otelo

după OTHELLO de William Shakespeare

Nerecomandat tinerilor sub 14 ani.

Muzica: ȘTEFANIA-ELENA ISTRATE

Video:  RADU CRĂCIUN

Light designer: BOGDAN IONESCU

Regia:  FELIX CRAINICU

Distribuția:

Otelo – ALEX VLAD

Desdemona – CRISTIANA LUCA

Iago – COSMIN CREȚU

Cassio – OCTAVIAN VOINA

Emilia – CLAUDIA MOROȘANU

Rodrig – ROBERT POIANĂ

Bianca – GABRIELA HARABAGIU

Montano – VLAD BÎNZOIU

Brabantio – SORIN AUREL SANDU

Dogele, Ludovic – BOGDAN FLOREA

Data premierei: 12 martie 2019

Sinopsis: Nu există în lume un om care să nu fi trădat în dragoste. Nu există în lume un om care să nu fi fost trădat în dragoste. Limbajul iubirii este universal și nu are nevoie de nici un fel de traducere. La fel, gelozia poate aparține oricui.

Otelo este un spectacol despre iubire, ură și gelozie. Despre trădare. Despre felul în care un om poate face orice pentru a-și atinge scopul, indiferent de numărul de cadavre pe care calcă.

Din iubire necondiționată și împotriva tuturor, maurul Otelo se căsătorește cu naiva Desdemona. Problemele apar în momentul în care slujitorul lui Otelo, Iago, își dă seama că niciodată nu va avea puterea dacă își va aștepta cuminte rândul. Așa că se folosește de toți și de tot ce are la îndemână pentru a urca o himerică scară socială. În mâinile lui Iago, îndrăgostitul Rodrig devine o sursă continuă de bani, soția Emilia - o unealtă, iar amicul Casio - un pion pe o tablă de șah. Sub țesătura sa invizibilă, Otelo are de luat decizii capitale în ceea ce privește viața – a sa și a Desdemonei.

Durata: 1 oră 40 minute

we also recommend