fbpixel
Skip to main content

Nu o lua personal

Zilnic trecem printr-o serie de emoții, mai mult sau mai puțin nuanțate - bucurie, frică, tristețe, mânie, surpriză, dezgust - stări ale corpului, așa cum le percepem mental.


Dar ce facem cu ele, într-o lume în care suntem îndemnați să despărțim rațiunea de afect? Cât de mult ne negăm emoțiile în încercarea de a păstra echilibrul în situații stresante, într-un mediu tehnologizat, în continuă și rapidă schimbare? Ce ecou au în corpul nostru experiențele de zi cu zi, ce alegem să păstrăm din ceea ce trăim, ce ignorăm și ce exprimăm?


„Nu o lua personal” este un o invitație într-un spațiu în care emoția devine mișcare, sunet, culoare. Separat și împreună, propunerile celor cinci artiști care colaborează în proiect, antrenează imaginația și corpul într-o experiență imersivă care își propune să ofere perspective despre somatizare. Fiecare propunere are o consecință imediată, dar nu o lua personal.


Prezentat într-o primă variantă work in progressîn cadrul unei rezidențe artistice oferite de Fundația Gabriela Tudor în parteneriat cu Centrul de Cultură„George Apostu” Bacău, în luna mai 2019, “Nu o lua personal” a avut premiera la Centrul Național al Dansului București și a fost prezentat ulterior la Muzeul Național de Artă Contemporană.

Nu o lua personal

Un performance despre eventualitatea emoțiilor

Concept și interpretare: Irina Marinescu

Scenografie: Alexandra Panaite

Visuals: EZA - Alina Ușurelu

Muzica: Alexandros Raptis

Sound design & Interaction design: Ștefan Damian

Producție: Laura Trocan

Design grafic: Cristina Benescu

Un proiect produs de Asociația Developing Art

Un proiect cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Nu o lua personal

we also recommend