fbpixel
Skip to main content

ASTĂZI MAI BINE NU M-AȘ FI ÎNTÂLNIT CU MINE ÎNSĂMI

New Wave Theater Festival Ediția I

Simona Măicănescu

PRODUCȚIE: Fundația Doina Levința

adaptare după romanul omonim al Hertei Muller

un spectacol de Simona Măicănescu

realizat cu sprijinul: Sanda Manu, Lars Norén și Cătălin Naum

COSTUM: Doina Levința

MIȘCARE SCENICĂ: Silvia Călin

LIGHT DESIGN/VISUALS: Radu Barbu

SOUND DESIGN: Pompilius Onofrei

DURATA: 1h

Pui niște biletele în buzunarele de pantaloni destinați “loturilor pentru export” și uite cum îti rătăcești viața prin tramvaie care te duc la interogatorii interminabile…

« La 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului și la 10 ani de când Hertei Müller i s-a decernat Premiul Nobel, textul își păstrează actualitatea surprinzător. Dramatizarea Simonei Măicănescu vorbește mai mult decât un roman – concentrează într-o picătură de apă dură toate învolburările prozei laureatei Nobel exprimate cu talent pe măsură. Un spectacol care încă stă cu tine după ce ai părăsit sala ». Scrie Carmen Firan  după premiera mondială de la New York care a avut în loc mai 2019.

Astăzi mai bine nu m-aș fi întâlnit cu mine însămi” vorbește despre fiecare dintre noi, captivi în propria noastră oglindă ca într-un zig-zag obsesiv al minții umane supusă încercărilor vremii și vremurilor….  Este un cuțit subtil, neiertător care ne sfredelește abisurile. Al meu, s-a răsturnat, de ceva vreme, către cer și mi-a adus curajul de a mă ține iarăși dreaptă pe o scenă. Și-acolo, prin fiecare vorbă rostită, voi saluta cu respect orice femeie din lume care a știut să spună NU umilinței, trădării, nimicniciei. Voi îngâna puterea lor de a supraviețui sau de a muri demn. Pentru că în groapa cu lei n-au fost niciodată singure – au rezistat și au sperat datorită  iubitului, a prietenei mereu alături, sau doar a unei rândunele ce țipă din înaltul cerului :  astăzi începe o nouă zi ! (Simona Măicănescu)

ASTĂZI MAI BINE NU M-AȘ FI ÎNTÂLNIT CU MINE ÎNSĂMI New Wave Theater Festival Ediția I

we also recommend

Ivan Turbincă de Ion Creangă
disponibil pentru vizualizare până la 31.07.2020
Ivan Turbincă

de Ion Creangă
Online

MERCI Ticket
bilet onorific
MERCI Ticket


Teatrul InDArt, Bucuresti

De neconceput
09.07.2020
De neconceput


Online