fbpixel
Skip to main content

INCIDENT LA GRANIȚĂ

de Kieran Lynn

Order tickets
Location Date / Hour Price Order
Teatrul de Artă București, Bucuresti Wednesday, 19 October 2022 / 19:00 50 lei Choose seats
INCIDENT LA GRANIȚĂ de Kieran Lynn

Cu: Doina Antohi, Pavel Bârsan, Andrei Mateiu
Regia: George Dogaru
Scenografia: Romulus Boicu
Styling: Ruxandra Bușneag
Traducera: Doina Antohi

 

Spectacol realizat în coproducție cu Trubaduro

Arthur și iubita sa, Olivia, se trezesc în situația în care un grănicer împarte parcul (și banca pe care stăteau) în două, trasând noua graniță exact printre ei. Se pomenesc, așadar, în două țări diferite, în război una cu cealaltă, fără posibilitatea de a trece granița și de a se reuni.
Cum ne separă unii de alții și cum ne afectează viața niște linii imaginare? Cum ne raportăm la autorități și cum se raportează autoritățile la individ? Acestea sunt câteva întrebări explorate în ”Incident la graniță”.

***
Despre piesa lui Kieran Lynn, presa britanică afirmă :

“Un amestec de Ionesco și Kafka filtrat printr-o doză bună de comedie.“ Partially Obscured View

“O capodoperă ce combină comedie, ironie și o profunzime considerabilă”. Three Weeks Magazine

“O piesă foarte inteligentă și ghidușă, ce reușește să facă audiența să râdă și să realizeze cât de absurd poate fi totul.“ Everything Theatre

“Minunat scrisă și fermecătoare până la tăierea respirației. Dialogul este inteligent și clar. Nici un cuvânt nu este în plus (…)“ A Younger Theatre

“O satiră inteligentă despre limitele politice, individualism versus a zecea spiță la roată, gândire autonomă versus obediență oarbă și eternul “război” al sexelor.“ UK Theatre Network

*****

MĂSURI ȘI REGULI privind accesul la spectacol, la interior

 

– Sala de spectacole și foaierul Teatrului de Artă București sunt adaptate, ventilate și dotate cu toate articolele sanitare / de igienizare-dezinfectare necesare desfășurării activității la interior, în cele mai bune condiții.

 

– Accesul se face începând cu ora 19.00 și vă rugăm să veniți din timp, astfel încât până la ora 19.15 să poată fi luate toate măsurile și realizate toate formalitățile organizatorice, în acord cu normele în vigoare.

 

– Din motive legate de siguranța dumneavoastră și a echipei artistice, după ora 19.15 accesul NU mai este permis, iar biletele își pierd valabilitatea.

 

– Locurile din sală se ocupă în ordinea sosirii, cu păstrarea câte unul fotoliu liber între spectatori. Regula se aplică și grupurilor de două sau mai multe persoane. Excepție de la această regulă fac doar adulții care însoțesc minori sub 12 ani; numărul maxim de persoane care pot ocupa locuri alăturate este de 1 adult și 2 copii minori cu vârste de până la 12 ani.

 

– Măsurarea temperaturii prin termoscanare non-contact, la intrare, este obligatorie. Conform reglementărilor în vigoare, persoanele care refuză măsurarea temperaturii nu pot intra la eveniment.

 

– Purtarea măștii de protecție este obligatorie, pe toată durata spectacolului. Conform reglementărilor în vigoare, persoanele care refuză purtarea măștii de protecție nu pot intra la eveniment.

 

– Dacă prezentați simptome de infecție respiratorie (febră, oboseală, tuse seacă; dureri de cap, congestie nazală, dureri de gât etc.), vă rugăm să rămâneți acasă. Conform reglementărilor în vigoare, nu le este permis accesul la evenimente persoanelor simptomatice.

 

– Pe durata desfășurării spectacolului, nu este permis consumul de alimente și băuturi.

 

– Din respect pentru artiști și spectatori, vă rugăm ca, în timpul evenimentului, să țineți telefoanele închise, pe modul Avion sau Silențios și să păstrați liniștea.

 

Vă mulțumim.