fbpixel
Skip to main content

Hay

Hay

*spectacol difuzat în limba maghiară. În momentul de față nu există posibilitate de subtitrare în română

HU:
Háy szövegének hátterében Irena Sendlerowa lengyel ápolónő alakja áll, aki a második világháború alatt több mint 2000 gyereket mentett ki a varsói gettóból. A valós háttér azonban – ahogyan maga a szerző is jelzi darabjának előszavában – csupán kiindulópont, és végül alkotócsapatunk számára is csak ürügyet jelentett, hogy a külső elnyomás, a kiszolgáltatottság, a bezártság helyzetének feltárása közben megérinthessük és bejárhassuk az érem másik oldalát, a belső bezártságot, a bennünk lévő korlátokat, az ember képtelenségét az igazi szabadságra, és azt, hogy „a saját börtönünk rabjai vagyunk, és nem tudunk falat rombolni, és örülünk, ha mások húznak körénk falat, mert azt hisszük, miattuk vagyunk fogságban”.
Játsszák: Kiss-Ferenczi Sára, Márkos Tamás, Ruszuly Ervin. Élő zene: Márkos Tamás. Rendezte: Köllő Csongor. Dramaturgiai munkatárs: Veres Kincső. 

Időtartam: 70 perc

---------------------------

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap (NKA), a kolozsvári Polgármesteri Hivatal és Helyi Tanács, a Bethlen Gábor Alap (BGA) és a Communitas Alapítvány támogatásával jött létre.

we also recommend

08.12.2021
CINE A FURAT FULGII DE NEA?

de Georgeta Lozinca
Teatrul Arlechino Brașov, Brasov

1.01. - 31.12.2021
SLICES

A show by Lia Bugnar; With: Ofelia Popii
Online, TNRS - SCENA DIGITALA, Sibiu

FREAK SHOW VOL. 2 cu&de Florin Piersic jr.
22.12.2021
FREAK SHOW VOL. 2

cu&de Florin Piersic jr.
POINT