fbpixel
Skip to main content

Târgu Mureș: Frumos e în septembrie la Veneția

Order tickets
Teatrul Național Târgu-Mureș, Targu Mures Tuesday, 15 October 2019 / 20:00 120 lei (Premium) / 100 lei (Categoria A) / 80 lei (Categoria B) Choose seats
Târgu Mureș: Frumos e în septembrie la Veneția

Târgu-Mureș, tu știi cum e în septembrie la Veneția?

 

„Cum ar fi dacă acum nu ar fi aşa, ci altfel?” este întrebarea al cărui răspuns fuge mereu în viitor. „Frumos e în septembrie la Veneţia” este una din piesele scurte scrise de Teodor Mazilu, o piesă în care personajele întâlnesc realitatea dorită, dar nu ştiu să o recunoască. Visarea e mai confortabilă, conştientă de lipsa-i de responsabilitate şi de implicare. 

 

Măştile în spatele cărora se ascunde fiecare dintre noi pentru a se feri de suferinţă ne fac să părem fiinţe complexe şi, în acelaşi timp, paradoxale. Nepotrivirea dintre închipuire şi realitate naşte tragicul şi comicul existenţei. Planurile măreţe întâlnesc realitatea simplă.

 

Îndrăgostiți de însuși faptul de a fi îndrăgostiți, milioane de oameni visează Veneția. Adriatica bate cu valurile sale malurile de cărămidă ale insulei. Felinarele se aprind unul câte unul, dintr-un tonomat se aude incredibila muzică a lui Lucio Dalla. Totul e ireal de frumos.  În mirajul romantismului absolut, o femeie și un bărbat se redescoperă, așa cum nu și-au imaginat vreodată că ar putea fi. Realitatea, mijlocită de vis și dincolo de vis, este, de fapt, fabuloasă, iar lucrurile pe care abia îndrăznim să le visăm există deja în sufletul fiecăruia dintre noi. Ele prind viață atunci când … atunci când trăim acea… acel… nu găsesc cuvântul… care e antonimul singurătății?

 

Romantism, umor, pasiune, candoare – toate acestea, şi chiar mai multe de atât, se regăsesc în septembrie pe scena Teatrului Național.

we also recommend

O mie de motive Cu: Florin Piersic jr.
30.10.2019
O mie de motive

Cu: Florin Piersic jr.
POINT

Persona după un film de Ingmar Bergman
27.09.2019
Persona

după un film de Ingmar Bergman
unteatru