fbpixel
Skip to main content

Cum apar... nebunii

Cum apar... nebunii

Regia artistică: Ludmila Skripka
Scenografia: Natalia Tarasenco
Coregrafia: Victoria Bucun
Asistent regie: Gheorghe Frunză

DISTRIBUŢIA:

BOND - Bogdan Muncaciu
VALENTINE - Valentin Popa
RAY - Răzvan Amitroaei
TOM - Sorin Ciofu
ELLY - Ella Nistor
ALEX - Alexandra Vicol
LUCICA DE JULIO - Silvia Răileanu
LULING - Ioan Crețescu
GEORGE - Gheorghe Frunză
LUCY - Lidia Uja
REGINA ELISABETA a II-a - Narcisa Vornicu

Povestea „spusă” de spectacol ține de un șir de fapte surprinzătoare.
Doi tineri, îndrăgostiți peste orice măsură, studenți la Oxford, țineau cu tot dinadinsul să-și declare dragostea către iubitele lor- și asta cât mai repede cu putință. Doar că trebuia găsit un motiv pentru a-și chema în preajmă alesele inimilor. Treaba nu era chiar simplă, prin anii „60”, o întâlnire dintre un băiat și o fată era un eveniment anevoie de organizat. Fetele- îndeosebi cele din familii înstărite, aveau, de regulă, un tutore, o persoană care se ocupa de administrarea averii cu care fata pornea în viață și, mai ales, îi supraveghea conduita.
Și începe farsa... unul din cei doi îndrăgostiți inventează o poveste, cum că urmează să-i vină din Brazilia o mătușă foarte bogată... personaj ce va fi întruchipat de un actor în travesti. Numai că, la un moment dat, apare chiar adevărata mătușă, încurcând și mai mult intențiile tinerilor de a ademeni fetele pentru a le declara dragostea lor fără de margini... Situații imprevizibile, momente de haz spumos, umor de bună calitate, englezesc... Un umor uneori dus la limita credibilului, alteori părând a se ivi din minți ce și - au uitat măsura.
Cert este că actorii și spectatorii au în față o ofertă inedită, un altfel de teatru, un gen - farsa- care nu se prea învață nici în facultate, nici din repertoriile unor teatre.
Peste toate, după multe peripeții, va învinge dragostea! Este un mesaj de esență pentru viață! Se știe - și nu de azi, de ieri, dacă dragoste nu este, nimic nu este!

we also recommend

Proof de David Auburn
28.07.2019
Proof

de David Auburn
unteatru

Cataclisma
24.07.2019
Cataclisma


unteatru

Bad Talks de Radu Iacoban
09.08.2019
Bad Talks

de Radu Iacoban
unteatru